Klaipėdiečius nustebino Jūros šventės mugės kainos

  • Teksto dydis:

Uostamiestyje prasidėjusioje Jūros šventės mugėje tiek suvenyrų, tiek ir maisto kainos šiemet išliko beveik tokios pačios, kaip praėjusiais metais, tuo gerokai nustebindamos šventės dalyvius.

Pernai per Jūros šventę kiaulienos ar vištienos šašlykų porcija kainavo dešimt eurų ir turbūt ne kiekvienas ryžosi jų paragauti, tai ir šiemet, šventės dalyvių nuostabai, kainos išliko tokios pat.

Nepasikeitė ir kareiviškos košės porcijos kaina – tiek su spirgučiais, tiek ir su padažu košė kainuoja 5 eurus. Tiek pat ji kainavo ir pernai per Jūros šventę.

Nuo pernai nepabrango ir žirnių porcija su spirgučiais, ji kainuoja – 5 eurus.

Tiesa, vaikų mėgstamos gruzdintos bulvytės su dešrele pabrango vienu euru ir šįkart kainuoja 6 eurus.

Pusės litro alaus bokalo kaina – 5 eurai, giros – 3 eurai.

Kai kuriuos šventės dalyvius tokios kainos šiek tiek nustebino, nes vien per pastarąjį mėnesį infliacija visus maisto produktus gerokai pabrangino.

Panašumai: lyginant šių ir praėjusių metų Jūros šventės mugės kainas, šiemet bent jau maistas kainuoja beveik lygiai tiek pat, kaip ir pernai. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Šiemet Jūros šventėje dalyvauja apie 800 prekeivių.

800 – tiek prekeivių šiemet dalyvauja Jūros šventės mugėje.

Už kiekvieną kvadratinį metrą ploto trims šventinėms dienoms jie turėjo sumokėti nuo 190 iki 380 eurų, priklausomai nuo prekybos vietos.

Mažiausiai buvo galima išsinuomoti keturis kvadratinius metrus, o daugiausia – devynis.

Pasak viešosios įstaigos "Klaipėdos šventės" direktorės Eglės Šulskės, prekyviečių kainos nuo praėjusių metų nesikeitė.

Galima spėti, kad galbūt dėl to prekybininkai per daug ir nepakėlė kainų.

E.Šulskė džiaugėsi, kad rinkliavos šiemet bus surinkta daugiau nei pernai, nes mugės dalyvių – daugiau.

"Šiais metais yra prekiaujančių ir latvių bei ukrainiečių. Jau surinkta 224 tūkst. eurų už prekyviečių nuomos plotus, pernai buvo surinkta 190 tūkst. eurų", – palygino įstaigos "Klaipėdos šventės" vadovė.

Vakar jau nuo 10 val. ryto nemažai pirkėjų suskubo įsigyti rankų darbo tekstilės ir juvelyrikos dirbinių bei šviežio maisto produktų.

Netikėtumas – pradžioje daugiausia žmonių būriavosi prie medaus prekystalių.

Dalis pirkėjų pirmąją mugės dieną pirkti neskubėjo, tikino, kad baigiantis šventei kai kuriuos produktus ar norimus daiktus bus galima įsigyti gerokai pigiau.


Šiame straipsnyje: mugėJūros šventėkainos

NAUJAUSI KOMENTARAI

nesvarbu

nesvarbu portretas
Kokie valstybes tarnautojai tokie ir pardavejai ,Aferiugos

Nustebusi

Nustebusi portretas
Nepakilo kainos,sakot kainos buvo pakilusios o porcijos kaip uz 12 aceit aonkauliu juokinga ne vaikas neuzvalge aišku nenori nepirk bet ir aplamai visko kainos buvo pakilusios ir buvo brangu

Osvaldas

Osvaldas portretas
Tai va kur mokesciu inspekcija kiek mokesciu nuplove.....apvaginejo zmones vidury dienos.......aferiugos ...tas lietuvis pagatavas lietuvi parduoti......
VISI KOMENTARAI 40

Galerijos

Daugiau straipsnių