Klaipėdiečiai spėlioja, kas statoma prie pat jūros

Pajūryje už Girulių klaipėdiečiai stebi sunkiai įtikimą reginį – paplūdimyje vyksta kažkokios statybos. Kas ir ką stato, nežinia, nes nematyti informacinio stendo.

Tik savivaldybės ir įmonės "Klaipėdos paplūdimiai" darbuotojai gali paaiškinti, kad čia ruošiama infrastruktūra žvejų laiveliams nuleisti į jūrą.

Kalnai pajūrio smėlio, krūvos tašytų akmenų ir skaldos stūkso paplūdimyje, kur vasarą kaitinasi nudistai.

Dalis apsauginės kopos nukasta, išlygintas plotas tveriamas tašytų akmenų tvora. Netoli jūros sukrauti ir gelžbetonio blokai. Čia pat stovi statybininkų traktorius.

Ne vienas spėlioja, gal koks nors turčius stato kavinę ar poilsiavietę.

Nuo šio tako iki Pamario gatvės skalda išpiltas kelias. Tiesa, prie įvažos į jį nuo Pamario gatvės pastatytas draudžiantis įvažiuoti ženklas.

Klaipėdos savivaldybės Projektų skyriaus vedėja Elona Jurkevičienė paaiškino, kad čia įrengiamas slipas – įrenginys nedideliems žvejų laiveliams nuleisti į vandenį bei ištraukti.

Mąstant, kur toks įrenginys galėtų atsirasti, svarstytos keturios vietos, galiausiai pasirinkti Giruliai.

Dalis darbų išlaidų bus apmokėta iš ES fondų, kitą dalį finansuoja žuvininkystės fondas. Tačiau didžiausia dalis teks Klaipėdos savivaldybei.

2021 m., kai miesto taryba svarstė šio projekto klausimą, minėta jo vertė – 140 tūkst. eurų. E. Jurkevičienė teigė, kad dabartinė jo vertė – 409 tūkst. eurų., o rangos darbų kaina – kiek daugiau nei 356 tūkst. eurų.

"Paramos sutartimi numatyta, kad projektui įgyvendinti skiriama paramos suma iki 158 338 eurų, iš jų Europos jūrų reikalų ir žuvininkystės fondo lėšos sudaro 118 753 eurus, o Lietuvos valstybės biudžeto lėšos – iki 39 584 eurų. Likusi suma bus apmokėta iš miesto biudžeto lėšų. Projektas pabrango pradėjus konkrečius projektavimo darbus, be to, nebuvo įskaičiuota keliuko tiesimo kaina. Rangos darbų sutartis pasirašyta vėliau nei planuota, nes užsitęsė šių darbų pirkimo procedūros", – paaiškino E. Jurkevičienė.

Pajūryje dirba bendrovės "Gerbūvio sprendimų centras" darbuotojai.

Darbus planuojama baigti jau šių metų gegužę.

Tikimasi, kad slipu naudosis ne tik uostamiesčio, bet ir iš toliau atvykstantys žvejai bei poilsiautojai, kad čia atsiras įrenginių rekreaciniams poreikiams tenkinti.


Šiame straipsnyje: pajūrisstatybosslipasGiruliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Blinda

Blinda portretas
Stogai jau vaziuoja konkreciai...

Klai pėdos piliečio nuomonė ir paklausimas.

Klai pėdos piliečio nuomonė ir paklausimas. portretas
Man irgi neaišku, kas "apsigyvens " kalvos gatvelės name, buvusioje pasiuntinybėje. Prieš du ar tris metus kapitališkai atremontavo. Paklausus, buvo atsakyta, kad tai bus vaikų namai neįgaliems. Pūdė atremontuotą namą du metus- dabar vėl užvirė remonto darbai. Kas dabar įsikurs. Bijau, kad įsikurs neveiksnių ponų šeima, aš taip manau. Juk veiksnūs valdininkai nebūtų pūdę šitiek lėšų kainavusio namo. Na, dabar, manau, reikės kreiptis į teisėtvarką, prokuratūrą, jei Klaipėdos spaudoje nebus paaiškinta, kas tame name įsikurs. O gal laukia rinkimų, kad išeinantys iš valdžios, išsineš teisę į šitą puikų namelį. Klaipėdiečiai privalo žinoti.Ir kas užmokės už dvigubą remontą. tai didelės iššvaistytod lėšos.

Si91

Si91 portretas
Konservam tvarta statys
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių