Klaipėda minėjo Valstybės dieną

Valstybės dieną uostamiestis pasitiko iškilminga trispalvės pakėlimo ceremonija Jono kalnelyje. Šventinę dieną klaipėdiečiai leido prie vandens – Dangės upėje vyko sportinės žaidynės.

Ryte čia startavo baidarių – kanojų irklavimo miesto čempionatas. Tai tradicinės sportinės varžybos, į kurias susirenka dalyviai iš Šilutės, Skuodo, Šiaulių ir Plungės.

Jono kalnelio akvatorijoje jaunimas šėlo kanupolo turnyre. Kanojų irkluotojai, pasidaliję į komandas, turėjo kamuolį pataikyti į vartus. Kol kas mažai žinoma sporto šaka sulaukė tik po senamiestį vaikščiojusių lenkų ir čekų jūreivių dėmesio. Vyrai aistringai šūksniais palydėdavo kiekvieną įvartį, taip palaikydami komandų kovinę dvasią.

Tuo pat metu tarp Biržos ir Pilies tiltų vyko vandens varžybos, kuriose rungėsi turistinių baidarių, irklenčių, padangų irkluotojai.

Trijų valstybės vėliavos spalvų Mindaugo karūnavo dieną buvo tiek krante, tiek vandenyje.

Dangės upėje aštuonviečių valčių sprintas sulaukė žiūrovų dėmesio.

O pavakarę tarp Jono kalnelio ir paminklo „Žvejys“ susirungė vikingų valčių irkluotojai.

Vakare miestiečiai buvo viliojami į Vasaros koncertų estradą. Čia klaipėdiečius linksmino „Biplan“ ir „The Roop“ koncertas.

20 val. Debreceno gatvėje įsikūrusiuose Bendruomenės namuose skambėjo Bendruomenės namų ir pagyvenusių žmonių asociacijos meno kolektyvų koncertas.

Jono kalnelio saloje koncertavo Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų pučiamųjų orkestras ir mišrus choras „Cantare“.

Tautiškos giesmės garsai vakare sklido iš įvairių Klaipėdos kampelių.

Klaipėdos universiteto Socialinių ir humanitarinių mokslų fakulteto kiemelyje giesmę giedojo mišrus choras „Pajūrio aidos“.

Švenčiant karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną, su vardadieniu Lietuvoje galima sveikinti beveik 20 tūkst. Mindaugų ir septynias Mindauges.

Visgi, šis istorinis vardas ir pats tampa istorija – per pastarąjį dvidešimtmetį šio vardo populiarumas sumenko, o šiemet jis duotas mažiau nei penkiems naujagimiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Petras

Petras portretas
Jono kalnelio saloje vyko Lietuvos valstybinės vėliavos pakėlimo ceremonija ,aplink salą stovėje žmonės nieko negalėjo girdėti ,nesuprantu,koks pusprotis oorganizavo rengi.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių