Kemperiams stovėjimo aikštelėse – ne vieta

Į Klaipėdą atvykę keliautojai savo kemperius pamėgo įkurdinti tam nepritaikytose automobilių stovėjimo aikštelėse, todėl ruošiamasi statyti draudžiamuosius kelio ženklus. Sprendimas drausti kemperius statyti stovėjimo aikštelėse priimtas dar pernai, tačiau ženklinimai buvo įrengti ne visur.

Taikosi į vieną aikštelę

Nors kemperius vasarą galima pamatyti daugelyje miesto vietų, tačiau prekybos centro „Studlendas“ aikštelę jų vairuotojai pamėgę labiausiai. Minėta aikštelė priklauso Klaipėdos universitetui (KU).

Kaip teigė KU infrastruktūros ir plėtros prorektorius Benediktas Petrauskas, su šia problema kovojama jau seniai, tačiau netrukus situacija turėtų pasikeisti, kadangi bus įrengti ženklai, draudžiantys kemperius stovėjimo aikštelėje palikti per naktį.

„Aikštelės kelio ženklų nauja įrengimo schema bus pateikta savivaldybės Saugaus eismo komisijai. Suderinus bei gavus pritarimą, pastatysime kelio ženklus, kurie ribos kemperių laikymą aikštelėje nuo 22 val. iki 7 val. ryto“, – aiškino B. Petrauskas.

Nesusitvarko: aikštelėse kemperius paliekantys ir juose gyvenantys asmenys dažniausiai išvykdami palieka ir nemažai šiukšlių. Klaipėdos universiteto archyvo nuotr.

Pastatysime kelio ženklus, kurie ribos kemperių laikymą aikštelėje nuo 22 val. iki 7 val. ryto.

Trukdo ne tik poilsiautojai

Prorektorius pabrėžė, kad problemų kelia ne tik kemperių vairuotojai, kurie išvykdami palieka ir ne vieną atliekų maišą. Taip pat keblumų sudaro ir automobilius nuomojančių įmonių krovininis transportas, kuris aikštelėje statomas netvarkingai.

„Nauji ženklai ribos ir automobilius nuomojančios kompanijos mikroautobusų stovėjimą. Vienas krovininis autobusas kartais užima dvi ar net keturias vietas. O vienu metu dažniausiai paliekama 15–20 mikroautobusų, tai trukdo prižiūrėti aikštelę“, – aiškino prorektorius.

B. Petrauskas. Redakcijos archyvo nuotr.

Per naktį nestovės

Miesto savivaldybės Transporto skyriaus vyriausiasis specialistas Vytautas Paukštė teigė, kad su aikštelėse statomais kemperiais jau buvo kovojama ir anksčiau.

„Pajūrio stovėjimo aikštelėse įrengiame kelio ženklus su papildomomis lentelėmis, kurios žymi, jog zonoje draudžiama stovėti gyvenamosioms transporto priemonėms, kemperiams nuo 22 iki 6 valandos“, – teigė V. Paukštė.

Specialistas patikino, jog šiuo metu ruošiamos ir derinamos ženklų įrengimo schemos ir greitu metu jos bus perduotos KU, kad būtų galima įrengti šiose schemose numatytus ženklus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Edis

Edis portretas
Bkiamba visiški netikėliai.O tai kur statys tada.Jei neleidžiate ten,turit kažkur leisti.Vasarą turistai atvyksta,o ifrastruktūros visai nėra.Pastatykite aikštels,kad būtų dušsi,tualetai,šiūkšlinės.Užtai juk ir moka turistai už patogumus.Neleidūiat statyti,o kur ,tsi jau jūsų reikalas.Visiškas durnumas galvose.

Pipo

Pipo portretas
Een toerist is geen crimineel hoor, een beetje vriendelijkheid en tolerantie kan geen kwaad, Maar Litouwers die misbruik maken van deze vrije Parkeerplekken die moet je aanpakken, niet een doortrekkende toerist die dit mooie land komt verkennen en bezoeken. Een toerist met camper gooit geen afval of vullis uit de camper op straat. Het zijn deze illegaal wonende Litouwers die een oude camper kopen om in te leven en rotzooi te maken. de Minibusjes en vrachtwagens en campers zijn van Litouwers die de wet ver- en misbruiken. Maar geen toerist die op een parkeerplek ergens midden in een stad parkeert om te overnachten..Of ze moeten op door reis zijn en dus een paar uur willen rusten. Het zijn geen criminelen maar deze groepen brengen wel Geld in het laadje van ons Land. Wel even bij de les blijven dus met je haat tegen de toeristen. Pak de echte verkeerden maar aan, dan doe je het goed voor de gemeenschap en je stad. Klaipeda is juist een toeristen vriendelijke Stad en verdient er aan.

Anonimas

Anonimas portretas
debilai jūs , na tai statys gatvėse
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

  • Pirmą kartą Klaipėdoje  – Tarptautinis orkestrų festivalis
    Pirmą kartą Klaipėdoje – Tarptautinis orkestrų festivalis

    Šiandien, rugsėjo 7-ąją, pirmą kartą Klaipėdoje – naujas, veikiausiai tradicija tapsiantis Tarptautinis orkestrų festivalis. Jo metu muzikinėse dvikovose su paruoštomis koncertinėmis programomis rungiasi orkestrai iš Lietuvo...

    7
  • Jūrų muziejus šiemet atgal į Baltijos jūrą paleido 19 slaugytų ruoniukų
    Jūrų muziejus šiemet atgal į Baltijos jūrą paleido 19 slaugytų ruoniukų

    Šiemet 19 Lietuvos jūrų muziejaus slaugytų ruoniukų paleisti atgal į Baltijos jūrą. ...

    1
  • Malūno parke – pažintis su gamtos lobiais
    Malūno parke – pažintis su gamtos lobiais

    Penktadienio vakarą per pusšimtis klaipėdiečių su šeimomis leidosi į kelionę po Malūno parką, kurios metu išvydo tvenkinio plunksnuotuosius gyventojus, sužinojo apie jau metus čia gyvenantį invazinį vėžlį, atpažino bebrų p...

    2
  • Mirė maestro S. Povilaičio žmona
    Mirė maestro S. Povilaičio žmona

    Rugsėjo 5 d. mirė maestro Stasio Povilaičio žmona Birutė Povilaitienė. Apie tai socialiniame tinkle pranešė Palangos miesto savivaldybės atstovė spaudai Tamara Zaiceva. ...

    20
  • Klaipėdos uoste lankėsi JAV raketinis kreiseris „USS Normandy“
    Klaipėdos uoste lankėsi JAV raketinis kreiseris „USS Normandy“

    Klaipėdos uoste penktadienį lankėsi JAV raketinis kreiseris „USS Normandy“. ...

    3
  • Viršija pajamų surinkimo planus
    Viršija pajamų surinkimo planus

    Per pirmąjį šių metų pusmetį Klaipėdoje surinkta 190,8 mln. eurų pajamų. Tai yra beveik 105 proc. daugiau nei planuota ir 22 mln. eurų daugiau nei surinkta pernai tuo pačiu metu. ...

    1
  • Ruduo – puikus metas spontaniškoms atostogoms
    Ruduo – puikus metas spontaniškoms atostogoms

    Pasibaigus vasaros atostogų sezonui, rudenį galima pamatyti pigesnių kelionių, skrydžių ar viešbučių pasiūlymų, todėl tai tampa puikiu metu keliauti, kuomet galima aplenkti didelius turistų srautus, pasidžiaugti vis dar šiltais ruden...

  • Kur dingo Minedas?
    Kur dingo Minedas?

    Klaipėdietis Mindaugas Jonušas-Minedas, pasiskelbęs, kad išvyksta į karą Ukrainoje, dingo kaip į vandenį. Ukrainai paramą rinkęs buvęs labdaros organizacijos vadovas įstaigai paliko skolas ir iki šiol negrąžina svetimų daikt...

  • Vasara dar pasilieka
    Vasara dar pasilieka

    Antrąją rugsėjo savaitę sinoptikai prognozuoja vasariškai šiltą. Nepaisant to, kad savaitės viduryje orai trumpam atvės ir veikiausiai sulauksime lietaus, likusios dienos vėl bus saulėtos ir šiltos. ...

    2
  • Nustebino ženklas pievelėje: kam jis reikalingas?
    Nustebino ženklas pievelėje: kam jis reikalingas?

    Klaipėdiečiams sukėlė klausimų ženklas, kurį pastebėjo Šilutės plente, prie pėsčiųjų šaligatvio. Miestiečiai nori išsiaiškinti, ką toks ženklas reiškia. ...

    2
Daugiau straipsnių