Kas Klaipėdoje surengs Kalėdų šventę?

Tik likus vos daugiau nei trims savaitėms iki kalėdinės miesto eglės įžiebimo šventės, Klaipėdoje paaiškės, kaipgi šiais metais bus papuošta pagrindinė uostamiesčio aikštė. Gali nutikti ir taip, kad šiemet Teatro aikštėje bus puošiama ne gyva eglutė, kaip iki šiol.

Tai paaiškės tik lapkričio 11-ąją, kai bus paskelbtas miesto švenčių organizatoriaus konkurso nugalėtojas.

Pernai per Kalėdas Klaipėdos Teatro aikštę puošė dvylikos metrų aukščio natūrali žaliaskarė, kuri buvo išrinkta iš dešimties pretendenčių.

Eglutę miestui dovanojo Aldona ir Bronislovas Jankauskai iš Liepojos gatvės.

Pernai aikštę puošė ir "Šiaurinės žvaigždės" instaliacija – šešių metrų aukščio konstrukcija, kurios švytėjimas buvo matyti ne tik Teatro aikštėje.

Prieš metus dėl pandemijos eglutės įžiebimas vyko gruodžio 5 d. nenurodytą valandą, kad dėl įsisiautėjusio užkrato kuo mažiau žmonių susirinktų į vieną vietą.

Natūralios eglutės idėjos neatsisakome, bet viskas priklausys, kas laimės konkursą, nes yra skirtingų pasiūlymų.

Šiais metais kalėdinės eglės įžiebimas Klaipėdoje planuojamas pirmąjį žiemos šeštadienį, gruodžio 4 d.

Tačiau iki šiol neaišku, kaip viskas atrodys, nes neapsispręsta, kuris švenčių organizatoriaus konkurse dalyvaujantis pretendentas geriau ir įdomiau tą darbą atliktų.

"Dar neaišku, kas organizuos Kalėdas Klaipėdoje, tai galėsime paskelbti lapkričio 11-ąją. Tada ir bus aišku, kokia eglutė puoš Teatro aikštę. Spėsime laiku, tiekėjai yra pasirengę, žino terminus. Dėl gyvos eglutės esame gavę keletą laiškų, kuriuose žmonės siūlo dovanoti savo užaugintus medžius. Natūralios eglutės idėjos neatsisakome, bet viskas priklausys, kas laimės konkursą, nes yra skirtingų pasiūlymų. Gali būti, kad eglutė bus ir nenatūrali, tačiau man patinka tradicija, kad Klaipėda turi išskirtinį bruožą ir puošia natūralų medį, bet varijuoti visada galima", – teigė Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja Eglė Deltuvaitė.

Eglė Deltuvaitė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Be kalėdinės eglutės parinkimo ir šventinių renginių organizavimo, konkurso sąlygose yra įrašyta, kad Teatro aikštėje turi būti ir dar vienas meninis-kultūrinis objektas.

Švenčių organizavimui, renginiams ir Teatro aikštės puošybai planuojama skirti iki 90 tūkst. eurų.

Konkurse dalyvauja du pretendentai. Laimėtojas turėtų paaiškėti šią savaitę, o sutartis (dėl numatytų apskundimo terminų) geriausiu atveju bus pasirašyta lapkričio 11 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Viclipuclis

Viclipuclis portretas
Šventę surengs mano pusbrolis Juolupukkis.

4

4 portretas
Logika, kad žmonės vistiek švęs visas šventes kurios jiems yra svarbios ir būtinos ir jokie apribojimai jų nesustabdys, todėl kad jie žmonės, o ne gyvuliai, kokiais bando padaryti vyriausybė

Skaitytoja

Skaitytoja portretas
Tai kalba apie suvaržymus, tai kalba apie masines šventes. Kur logika?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių