Kančios – tik dėl grožio

Kovą su kilogramais ne daugeliui pavyksta laimėti, tačiau kelios klaipėdietės savo pavyzdžiu drąsiai gali lygiuotis į atkakliausių miesto žmonių sąrašą. Apvalių formų merginos vos per kelis mėnesius savo išvaizdą pakeitė neatpažįstamai.

Riba – 100 kilogramų

24 metų klaipėdietė Jekaterina Syč juokaudama prisipažino, jog į sporto salę užsuko tik sukaupusi 100 kg. Šios merginos pasiekimas – atsikratyta 38 kilogramų.

"Dabar sveriu 62 kilogramus. Taip, skaičiai mano gyvenime yra labai svarbūs. Buvo lygiai 100 kg. Šis skaičius mane ir pastūmėjo į sporto salę. Nors bėdų dėl antsvorio buvo nuo 15 metų. Ko tik aš nedariau", – pasakojo jauna mergina.

Klaipėdietė pagalbos kreipėsi į trenerį Ričardą Murnikovą, žinomos sportininkės Natalijos Murnikovos pirmąjį vyrą.

R.Murnikovas pripažįsta, jog kurį laiką gyveno Amerikoje, o prie asmeninio trenerio profesijos jis sugrįžo ne itin seniai.

"Ir tai man patinka. Smagu matyti savo darbo rezultatus, juk keičiasi mano klienčių ne tik svoris, bet ir gyvenimai. Vieną merginą pažinties pradžioje išvydau visiškai sugniuždytą, apimtą depresijos. Netrukus šis jaunas žmogus jau džiaugėsi gyvenimu, lyg atgijo", – prisiminė R.Murnikovas.

Veidrodžio nemato

Trenerį stebina vienas dalykas – merginų ir moterų nenoras pripažinti realybės.

"Klausiau jų, kodėl reikėjo tiek laukti? Kodėl neateina merginos, kai sveria 70 ar 80 kg? Kitos sako, jog užauga kilogramai joms net nepastebint. Kitos nenori žiūrėti į veidrodį. Ir vieną dieną staiga jį atranda. O tai, ką jame išvysta, joms jau nepatinka", – kalbėjo R.Murnikovas.

J.Syč tikino, jog jos svoris ėmė augti, kai tik ji nustojo rūkyti.

"Paklauskite bet kurią moterį, kuri turi antsvorio, ar jos daug valgo. Visos choru pareikš, kad jos nieko nevalgo. O tai iš kur tie kilogramai? Reikia nustoti ėsti", – pastebėjo J.Syč.

J.Syč prisipažįsta vienu prisėdimu galėjusi suvalgyti kilogramą saldainių.

"Cukrus – pagrindinis figūros žudikas", – pastebėjo mergina.

Išgelbėjo valia

O ką daryti toms, kurios dėl savo sudėjimo kaltina genetiką?

"Genų gal ir nepakeisi, bet situaciją galima pakeisti. Pirmiausia verta pradėti nuo savo įpročių, reikia pakeisti gyvenimo būdą. Jei tik vėl sugrįši į buvusį gyvenimo būdą, genai vėl nuves ten, kur tu ir turi būti, kur tavo vieta", – pastebėjo R.Murnikovas.

Pirmuosius savo žingsnius sporto salėje merginos prisiminė kaip tikrą išbandymą.

"Dažniausiai žmonės neturi kantrybės. Aš pats jos neturiu. Tačiau visos šios trys merginos yra net man pavyzdys. Tokių stiprių moterų, kaip jos, reikia dar paieškoti. Jos man primena mano pirmąją žmoną Nataliją. Geležinė ji moteris buvo. Šios merginos savo valia jai nenusileidžia", – patikino R.Murnikovas.

Cepelinų neatsisakė

Paklaustos, ar teko drastiškai keisti mitybą, merginos prisipažino, jog treneris jokios dietos nenustatinėjo, tik liepė perpus mažiau valgyti.

"Cepelinų neuždraudė. Nors aš jų daug ir nevalgau. Susilaikyti nuo saldumynų buvo kur kas sunkiau", – pastebėjo J.Syč.

"Apie dietas mes ėmėme kalbėti tik vėliau, po mėnesio. Nutarėme laikytis 1,6 tūkst. kalorijų ribos. Per parą gali suvalgyti ką tik nori, svarbu neviršyti šio kalorijų skaičiaus. Didžiausia nuostaba merginoms kilo po to, kai vakarais patariau valgyti ryžius. Jos šaukė, kad tai angliavandeniai", – patikino R.Murnikovas.

Treneris juokais tarstelėjo, jog net valgant saldainius įmanoma numesti svorio.

"Gali ir keksiukus valgyti. Tačiau kaip jausis žmogus – čia jau didelis klausimas", – pastebėjo R.Murnikovas.

Treneris pripažino, jog mergina jį visiškai pribloškė, kai su 90 kg sveriančiu svarmeniu sugebėjo pritūpti du kartus, nors pati svėrė vos 62 kilogramus.

Noras užkariauti sceną

Kita R.Murnikovo auklėtinė – 26 metų Irina Arup jau buvo anksčiau nemažai sportavusi. Tačiau po gimdymo moteris pasijuto taip pat apleidusi savo kūną.

"Į sporto salę atėjau liepą, o spalio mėnesį jau lipau ant scenos fitneso čempionate. Turėjau sau tokį tikslą. Vieną dieną paprašiau trenerio įvertinti mano būklę. Reikia tik įsivaizduoti, koks jo veidas buvo. Turėjau suprasti, kad neturiu jokių šansų, esą susigalvojau sau nesąmonę", – prisiminė I.Arup.

Tyli, nedidelio ūgio moteris kantriai vaikščiojo į salę ir kantriai siekė savo tikslo. Ir jai pavyko – praėjusių metų spalį vykusiame čempionate klaipėdietė užėmė 5-ąją vietą.

"Aš visą gyvenimą kovojau su šeimos genais. Tėtis turi antsvorio, ir aš jau supratau, kas manęs gali laukti. Laikiausi visų įmanomų dietų. Viena garsi dieta, kurioje valgomi tik baltymai, įrodė, kad tai – tik kančia sveikatai. Kilogramai krenta, bet vėliau tenka rūpintis sutrikusia sveikata – dingsta nuotaika, sutrinka žarnynas", – prisiminė I.Arup.

Dietos neišgelbėjo

Kokių patarimų vertėtų laikytis, kad pavyktų laimėti kovą su kilogramais?

R.Murnikovas pasakoja nurodantis merginoms paisyti kelių gudrybių – atsisakyti lifto, visuomet lipti laiptais, kuo daugiau vaikščioti, jei nėra galimybių bėgioti.

"Tačiau geriau nekelti papildomo streso. Žmogus turi jaustis laimingas ir pirmiausia patikti sau. Kai moteris aiškina, jog nori matyti tam tikrus skaičius, patariu geriau pamatyti sau patinkantį vaizdą veidrodyje", – pastebėjo R.Murnikovas.

R.Murnikovas tikino, jog savo klientėms nesiūlo įnikti į salotų lapus.

"Nieko gero ta žaliavalgystė. Man tie žaliavalgiai pamėlę ir pageltę atrodo. Nors jie aiškina, kad jaučiasi labai gerai, bet jie neatrodo labai gerai", – juokėsi R.Murnikovas.

Jis tikina naujai atradęs ir save, dirbdamas su merginomis.

"Prisitaikai ir išmoksti. Aš joms turiu būti ir draugas, ir psichologas, ir patarėjas. Dažna mergina, kuri turi didelį antsvorį, turi nuotaikos svyravimų, jaučia nerimą, liūdesį. Sukiesi, kaip išmanydamas, kad tik sugebėtum motyvuoti žmogų. Kai jos ima keistis, atrodo, ugnis užsidega jų akyse", – pasakojo R.Murnikovas.

Kita žinomo klaipėdiečio auklėtinė įveikė net sunkiai suvokiamą antsvorio ribą – atsikratė 78 kilogramų.

"Didžiuojuosi tokiu atkaklumu. Kažkada buvusi apkūni ir liūdna mergina šiuo metu – lyg kino žvaigždė – savimi patenkinta, švytinti moteris. Atėjusi į sporto salę 145 kilogramų svorio, ji net netikėjo, jog pasieksime tokių rezultatų. Jai net sunku vaikščioti buvo, o netrukus visi šie kilogramai ištirpo", – tikino R.Murnikovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

fainei

fainei portretas
prieš velykas visai laikas pagalvot ir save sulaikyt nuo to beprotiško ėdimo prie stalų

komplimentas

komplimentas portretas
Na dabar tokia Syc ir as papySYCiau
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių