Kalėdų stalui – žuvų įvairovė

Klaipėdiečiai stebisi, jog, artėjant didžiosioms metų šventėms, uostamiestyje žuvų kainos vis dar nekrinta. Tik vienoje ar kitoje prekyvietėje, perkant tiesiai iš Pajūrio krašto žvejų, žuvų galima įsigyti šiek tiek pigiau.

"Maloniai nustebino turgelyje sugautomis žuvimis prekiavę žvejai. Ką tik iš jūros parvežtas menkes vyrai pardavinėjo vos po du eurus už kilogramą. Kiek pastebėjau, prekybos centruose žuvų kainos vis dar aukštos. Kažin ar atpigs žuvys prieš Kūčias? Vargu", – abejojo klaipėdietis Vytautas.

Vyras tikino, jog menkių už 4, 4,5 ir 5 eurų kainą  galima rasti daugelyje prekybos centrų.

O štai Naujojo turgaus žuvų skyriuje menkių kainos siekia 5 eurus.

"Tačiau jau pasirodė pirmosios lietuvių sugautos stintos. Tiesa, praėjusios savaitės pabaigoje jas greitai išpirko. Mažesnių stintų kilogramas kainavo 4,99, o stambesnių – 6,99 euro", – pasakojo bendrovės "Naujasis turgus" direktoriaus pavaduotojas Vidmantas Mickus.

Turguje Kūčių stalui galima įsigyti plekšnių po tris eurus už kilogramą. Strimelės pardavinėjamos po 1,2 euro.

Prekybininkai skubantiems siūlo visiškai išdorotas ir kepti ar troškinti jau paruoštas žuvis. Turguje galima nusipirkti ne tik išvalytų plekšnių, nulupta oda, bet ir paruoštų lašišos ar tuno vėrinukų, užkeptų ikrų.

Na ir kaip be silkių? Be jų švenčių nebūtų.

"Šviežių karpių gabaliukai, paruošti kepti, parduodami po 7,99 euro, nedarinėti – po 5 eurus. Na ir kaip be silkių? Be jų švenčių nebūtų. Silkės parduodamos po 2,80 euro. Skumbrių išklotinės – 5,50 euro. Gurmanai gali rasti vilkžuvių po 7 eurus, lašišų po 23 eurus už kilogramą", – patikino V.Mickus.

Žuvų skyriuje apstu rūkytų žuvų – šaltai rūkytų upėtakių, karpių, karšių, paltusų.

"Rūkytų jūrų lydekų kilogramas kainuoja 5,80 euro. Skumbrių – 5,90 euro. Turguje galima įsigyti atlantinio marlino, riebžuvės", – aiškino V.Mickus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jei ka

jei ka portretas
stinta 7,5 ruro jei ka
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių