Kalėdos Klaipėdoje – apgaubtos paslaptimi

Kalėdos nenumaldomai artėja, o klaipėdiečiai dar vis suka galvas, kaip bus papuošta Teatro aikštė ir ar šiemet joje vyks šventinė mugė.

Kalėdinius ir naujamečius renginius organizuosianti viešosios įmonės "Klaipėdos šventės" atstovė Živilė Putnienė tikino dar negalinti pasakyti, ar Teatro aikštėje šiemet stovės mediniai nameliai, o juose įsikūrę verslininkai pardavinės saldumynus ir suvenyrus.

Antradienį numatomas įmonės "Klaipėdos šventės" ir miesto vadovų pasitarimas, kuriame, tikimasi, bus apsispręsta dėl COVID-19 viruso plitimo valdymo.

Tada turėtų būti sprendžiama, ar uostamiesčio širdimi vadinamoje aikštėje įvyks tikra, o ne virtuali eglutės įžiebimo šventė bei šurmuliuos kalėdinė mugė.

Jeigu miesto vadovai nuspręs, kad, nepaisant viruso plitimo, šventiniai renginiai nebus draudžiami, o žmonių judėjimas nebus ribojamas, aikštėje gruodžio pradžioje turėtų būti sumontuoti mediniai nameliai, kuriuose prekeiviai galės prekiauti iki pat vasario galo.

Tikimasi kad 2022-aisiais vasario 16-ąją miestas tradiciškai pasidžiaugs ir šviesų festivaliu.

Gruodį, tam tikromis dienomis, Teatro aikštėje ir Turgaus gatvėje rikiuosis kalėdinės mugės palapinės. Leidimus dalyvauti joje verslininkai gaus savivaldybėje.

Kaip tikino "Klaipėdos švenčių" viešųjų pirkimų ir biuro koordinatorė Vaida Urbonavičienė, paprastai leidimus prekiauti gauna visi norintieji, nebent jų prekės neatitiktų higienos reikalavimų.

"Suprantu, kad verslininkai nori žinoti. Manau, konkursas bus. Šią savaitę tarėmės, svarstėme, žiūrėjome, laukėme kokių nors žinių iš Vyriausybės. Labai tikimės, kad bus leista surengti tikrą eglutės įžiebimą ir gausią mugę. Kai tik paaiškės, ar bus kokių suvaržymų, paskelbsime konkursą mugei", – teigė Ž.Putnienė.

Kalėdų eglutė šiemet Teatro aikštėje bus įžiebta lapkričio 30-ąją, šeštadienį. Kokia ji bus – vis dar didžiulė paslaptis.

Ž.Putnienė prasitarė, kad eglutė bus itin žalia, bet nei kaip ji bus puošiama, nei kokios instaliacijos vilios į aikštę, neatskleidė. Panašu, kad instaliacija ties savotišką tiltą į Klaipėdos miesto sukaktį, kurią kitais metais minėsime.

Visa tai šventės rengėjai ketina paskelbti atskiroje spaudos konferencijoje.

O štai šiemetinės Kauno eglutės ypatybės – jokia paslaptis. Dar spalį kauniečiai sužinojo, kad šįkart ji bus panaši į rojaus buveinę. Eglė bus gyva ir labai žalia, aikštėje dominuos tropinė rojaus žaluma.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>Gre

>Gre portretas
jo o dar geriau už tuos pinigus nupirkt vaišiu ir nuvežt i pasieni migrantam. Ka tie paskui ant ju prisiktu

Klpd.

Klpd. portretas
Ai, netrolinkit jau..Matysim ir tada pavarysim jeigu-ką:D).Aš tai norėčiau Kalėdoms mieste tradicinės gražios eglutės ir skambančios muzikos. Kad irgi, jeigu-ką, galėčiau su savo antra puse biški pašokt ar pasiklausyt čia pat siurbčiojant karštą vyną iš vienkartinio. Mums nei tų idiotiškų meškinų (foto su kuriais 3Eu:D) nei čiuožyklų su kriokiančiais šaldymo mexanizmais, nei kokių kitokių naujos šiukšlynų mados ,,kūrinių" nereikia..

Gre

Gre portretas
Geriau tuos milžiniškus pinigus, kuriuos išleidžia puošimamas ir t.t. paaukotų žmonėms, kuriems tikrai to reikia, kad Kalėdų rytą atsikėlę turėtų kažką skanaus pavalgyti :)
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių