Įrengs daugiau stovėjimo vietų

Centrinėje miesto dalyje norima didinti stovėjimo vietų automobiliams skaičių. Išplėsti planuojama ir kai kuriuos daugiabučių namų kiemus. Dabar atliekama jų apžiūra bei vertinimas.


 

Centrinėje miesto dalyje norima didinti stovėjimo vietų automobiliams skaičių. Išplėsti planuojama ir kai kuriuos daugiabučių namų kiemus. Dabar atliekama jų apžiūra bei vertinimas.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos, jau apžiūrėti šeši daugiabučių namų kiemai.

Jie yra centrinėje miesto dalyje – Sausio 15-osios, Bangų gatvėse. Ten automobilių stovėjimas yra mokamas.

„Kiemuose, kuriuose lankėmės, yra išvažinėta žalioji veja. Ten tikras purvynas. Vejos sąskaita galvojame įrengti papildomas vietas. Išasfaltuotume. Tam būtų panaudotos rinkliavos lėšos“, – tvirtino L.Dūda.

Automobilių stovėjimo aikštelę planuojama įrengti ir Birutės gatvėje, kur buvo apleista šaudykla. Dabar ji yra nugriauta, o teritorija sutvarkyta. Aikštelė čia būtų be asfalto dangos, kaip ir Pilies gatvėje.

Nors čia jau nėra mokama zona, šią aikštelę galvojama apmokestinti. Ji priklausytų mėlynajai zonai.

„Dėl to dar nesame apsisprendę. Svarstome, ką daryti. Žmonės šioje aikštelėje galėtų palikti automobilius ir į centrą atvažiuoti viešuoju transportu. Tad jiems nereikėtų mokėti už stovėjimą centre. Senamiestis taip pat nebūtų prigrūstas automobilių“, – komentavo direktorius.

Papildomas automobilių stovėjimo vietas planuojama įrengti ir S.Šimkaus gatvėje. Tam būtų panaudota dalis šaligatvio.

Šioje gatvėje yra numatyta pašalinti didžiąją dalį medžių, o jų vietoje pasodinti naujus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dūdai

Dūdai portretas
Gal ponas Dūda geriau savo kiemą apmokestink.

hm

hm portretas
" čia jau nėra mokama zona, šią aikštelę galvojama apmokestinti" - kaip "netikėta", todėl ir norima "įrengti", kad apmokestinti, o ne kas kažkam būtų geriau

Sim. rajono gyventoja

Sim. rajono gyventoja portretas
O kada apžiūrėsite I.Simonaitytės rajono stovėjimo aikšteles? Juk šitaip tirštai gyvename-mes paprasti žmonės.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių