Ieškoma kandidatų į A.Šimkaus kėdę

Dėl kyšininkavimo skandalo iš posto išversto miesto Ūkio departamento direktoriaus Alfonso Šimkaus pareigoms ieškoma kandidatų be konkurso. Vieno iš galimų pretendentų pavardė minima Specialiųjų tyrimų tarnybos tyrime.

Miesto ūkio departamento direktoriaus kabinetas tuščias nuo praėjusių metų rugsėjo. Tuomet A.Šimkui buvo pateikti kaltinimai piktnaudžiavimu tarnyba. Ilgai sirgęs, vėliau perkeltas į kitas pareigas, gruodžio viduryje A.Šimkus pasitraukė į pensiją.

Savivaldybėje jau kurį laiką ieškoma kandidatų miesto Ūkio departamento direktoriaus pareigoms.

Pasak savivaldybės administracijos direktoriaus Aloyzo Každailevičiaus, aptarinėjami trys kandidatų paieškų variantai.

„Pirmiausiai mes norėjome, kad šias pareigas užimtų savivaldybės darbuotojas. Mūsų žmonės, klaipėdiečiai, turi kilti karjeros laiptais, darbuotojai turi matyti perspektyvas“, – sakė administracijos direktorius Aloyzas Každailevičius.

Kol kas norinčiųjų tarp savų neatsirado. Jei iki kitos savaitės niekas šiomis pareigomis nesidomės, rengiama medžiaga konkursui skelbti.

„Tačiau prieš tai galima ieškoti kandidatų kitose savivaldybėse. Gargždų, Kretingos, Palangos, Plungės savivaldybių specialistai, kurių išsilavinimas ir kategorija atitinka reikalavimus“, – aiškino A.Každailevičius.

Pasak administracijos direktoriaus, konkurso skelbimas esą būsiąs paskutinis variantas kandidatų paieškoms.

„Jei atsiras kandidatas iš rezervo, tuomet skelbsim atvirą konkursą“, – tikino A.Každailevičius.

Šiomis pareigomis domėjosi ir Klaipėdos rajono savivaldybės Vietinio ūkio ir plėtros skyriaus vedėjas Vytautas Buivydas.

Tai, kad šio kandidato pavardė minima Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) tyrime dėl Klaipėdos gatvės Gargžduose rekonstrukcijos skaidrumo, A.Každailevičiaus neišgąsdino.

„Jie tiria, kodėl buvo skirti papildomi 1,3 milijono litų gatvės rekonstrukcijai. Taryba skyrė, ne jis. Pati taryba balsavo, jog būtų atimta pinigų iš švietimo ir kitų įstaigų, nes norėjo, kad gatvė gražiau atrodytų“, – sakė A.Každailevičius.

Savo ruožtu STT Klaipėdos valdybos vadovas Leonas Keniausis nusistebėjo, kad pagal Korupcijos prevencijos įstatymą savivaldybei reikėtų aktyviau domėtis, kokie pretendentai kandidatuoja.

„Jei priiminėjamas žmogus, kuris bus atsakingas už visą miesto ūkį, tegul bent formaliai užklausia, ar kandidatui iš paskos, grubiai tariant, nesivelka kokia nors uodega“, – patarė L.Keniausis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rasa

rasa portretas
Savivaldybės korupcijos skandaluose minimas ne vienas valdininkas, tačiau vadovai- problemų neįžvelgia... Ir tai daug ką byloja. Ką - spręskite patys. Kandidato net ir neieškoma. Alfonsą Šimkų kaip savo kursioką atsivedė Traškevičius, dabar atsiveda iš Gargždų... Dieve duok, kada premjeras Kubilius pradės vykdyti pažadus, duotus šią svaitę STT vadovui Ž. Pacevičiui... Kol kas korupcija klesti, ir klestės...

d

d portretas
o ar reikalinga iš viso ši pareigybė? Pusę metų be šimkaus kuo puikiausiai pragyventa
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių