Į uostamiesčio darželius – tūkstantinės eilės

Tūkstančiai vaikų laukia vietų Klaipėdos lopšeliuose ir darželiuose. Vietų stygius valstybinėse įstaigose jau ne vienerius metus kamuoja mažylius auginančias šeimas. Pačių mažiausiųjų tėvams tenka nusivilti, nes lopšeliai užpildyti.

Liūdniausia situacija – lopšeliuose

Laukiančiųjų eilės valstybiniuose Klaipėdos darželiuose nėra trumpos, nors kai kurių amžiaus grupių vaikams vietų yra.

Miesto savivaldybės Švietimo skyriaus duomenimis, 3–4 metų amžiaus grupėje šiandien yra 67 laisvos vietos, 4–5 metų amžiaus grupėje – 28, o 5–7 metų grupėje – 36 vietos.

„Laukiančiųjų eilėse nuo rugsėjo, kurie pretenduoja į vaikų darželius, yra tūkstančiai“, – tvirtino Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Ramunė Grubliauskienė.

Didžiausia tikimybė šiuo metu vietą gauti turi vyresnio amžiaus vaikai, kadangi priešmokyklinėse grupėse laisvų vietų yra daugiau.

Liūdniausia situacija yra lopšeliuose, kur, pasak R. Grubliauskienės, šiuo metu laisvų vietų išvis nėra.

Laukiančiųjų eilėse nuo rugsėjo, kurie pretenduoja į vaikų darželius, yra tūkstančiai.

Išeitis – privačios įstaigos

Dėl vietų trūkumo valstybinėse įstaigose klaipėdiečiai vis dažniau priversti rinktis privačius darželius, nes dauguma tėvų neturi galimybės leisti savo vaikus į netoli namų esančią ikimokyklinio ugdymo įstaigą.

Švietimo skyriaus duomenimis, šiemet Klaipėdos valstybiniuose darželiuose vaikų skaičius siekia per 8 tūkst., o privačiuose registruota per 600 vaikų.

„Kokių pretenzijų dažniausiai sulaukiame iš tėvelių? Sunku atsakyti į šį klausimą. Nusiskundimų lyg ir nėra. Pasitaiko individualūs. Dabar daugiau sulaukiame nepasitenkinimo dėl vietų trūkumo. Lopšeliuose laisvų vietų nėra, bet jų yra vyresniems vaikams ir priešmokyklinėse grupėse 3–5, 5–6 metų vaikams“, – pasakojo specialistė.

Ukrainiečiai irgi laukia

Prieš metus Klaipėdos darželius pradėjo lankyti ir karo pabėgėlių atžalos iš Ukrainos. Tokių vaikų uostamiestyje – nemažai.

Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė R. Grubliauskienė patikino, jog ukrainiečių vaikams pirmenybė nesuteikiama – jie turi laukti eilėse taip pat kaip ir Lietuvos piliečių šeimose augantys mažyliai.

Norėdami gauti vietą darželyje, ukrainiečiai turi gauti leidimą gyventi Lietuvoje ir užsiregistruoti specialioje sistemoje.

„Ukrainiečiai dažnai ateina, registruojasi, jeigu nėra laisvų vietų darželiuose ar lopšeliuose, įrašomi į eilę. Dalis jų pretenduoja patekti į įstaigas nuo rugsėjo. Kurie dar mažiukai, užregistruojami jau į kitų metų eiles“, – paaiškino R. Grubliauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

_>Klaipėdietė

_>Klaipėdietė portretas
Lidlas išdigo NE darželio vietoje. Gal baigsit meluoti????

->To to-Klaipėdietė

->To to-Klaipėdietė portretas
Faktas lieka FAKTU- Lidlas pastatytas NE darželio vietoje.

to-To to-Klaipėdietė

to-To to-Klaipėdietė portretas
tai gal dar prisiminkim-kas prieš 100metų ten buvo ir kitose vietose???
VISI KOMENTARAI 40

Galerijos

Daugiau straipsnių