Į Klaipėdą atvyko didelis dujų krovinys iš JAV

  • Teksto dydis:

Klaipėdos suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalą pasiekė didelis dujų krovinys iš JAV. Tai jau trečias SGD krovinys šį mėnesį.

Su Singapūro vėliava plaukiojantis dujovežis „BW Pavilion Aranthera“ sekmadienio naktį atvyko į Klaipėdos uostą ir prisišvartavo prie laivo-saugyklos „Independence“, rodo portalai marinetraffic.com, vesselfinder.com ir myshiptracking.com.

Kaip BNS anksčiau šią savaitę informavo terminalo operatorė „Klaipėdos nafta“, dujovežis atgabeno 138 tūkst. kubinių metrų dujų.

Dujovežis į Klaipėdą atvyko iš JAV Teksaso valstijoje Korpus Kristi (Corpus Christi) uoste esančios gamtinių dujų skystinimo gamyklos – šiame uoste veikia „Cheniere Energy“ valdomas SGD eksporto terminalas.

Lietuvai balandžio pradžioje visiškai atsisakius rusiškų dujų, Energetikos ministerija teigė, kad visas Lietuvos dujų poreikis bus patenkinamas per Klaipėdos SGD terminalą, kurį kas mėnesį pasieks po tris didelius SGD krovinius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to vaje vaje

to vaje vaje portretas
Jusu jau plyšo? Kaina kokia mokama turi būti pasakyta. Rudeniop visas.vaizdas.pasimatya kai už šildymą reikės pusę algos palikti.

Vaje vaje

Vaje vaje portretas
Vatnykams perdakai plyšta jau.

Klpd.

Klpd. portretas
Durnius moka du kartus?:D)
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių