Gyventojams – proga įkopti į Klaipėdos uosto švyturį

Šį šeštadienį klaipėdiečiams ir miesto svečiams vėl bus suteikta galimybė užlipti į Klaipėdos uosto švyturį. Tik, deja, vienu metu patekti į jį galės ne daugiau nei dešimt žmonių. Iš viršaus nebus leidžiama fotografuoti greta esančios bendrovės „Klaipėdos nafta“ teritorijos.

Šeštadienį nuo 11 val. duris lankytojams atvers Klaipėdos uosto švyturys. Tačiau jau dabar įspėjama – į jį vienu metu galės pakilti ne daugiau kaip 10 asmenų.

Organizatoriai informuoja ir apie Klaipėdos švyturio teritorijos reikalavimus, nes šis navigacinis statinys yra šalia objektų, įtrauktų į LR pavojingųjų objektų sąrašą.

Šalia švyturio yra „Klaipėdos naftos“ terminalas, kuris turi strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui, ten kraunami ir saugomi įvairūs naftos produktai.

Tad, pagal Vyriausybės nutarimą, 50 m nuo naftos terminalo teritorijos ribos yra laikoma apsaugos zona, kuri „nuolat stebima ir yra reaguojama į šioje zonoje vykdomas neteisėtas ar įtartinas veikas, galinčias kelti grėsmę „Klaipėdos naftos“ naftos terminalo turto ir infrastruktūros saugumui“.

Būtent todėl, organizuojant svečių lankymąsi švyturyje birželio 19 d., norima informuoti lankytojus, kad „Klaipėdos naftos“ infrastruktūros negalima fotografuoti.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Klaipėdos švyturys lankytojams atveriamas jau ne pirmą kartą. Paprastai į jį įkopti būdavo galima minint Pasaulinę švyturių dieną, rugpjūčio 17-ąją.

Visuomenei atvėrus Klaipėdos uosto švyturį, ne kartą kilo didelis ažiotažas.

Eilės žmonių laukdavo po kelias valandas, kad pakiltų į 40 m bokštą su 194 laipteliais ir pažvelgtų į Baltijos jūrą, Kuršių neriją bei marias.

Į švyturį vienu metu būdavo įleidžiama tik apie 30 žmonių, kad nesusidarytų grūstys, nes laiptai – gana siauri.

Lankytojų būdavo daugiau nei pusantro tūkstančio.

Lietuvoje yra septyni švyturiai: keturi jūriniai – Nidoje, Juodkrantėje, Klaipėdoje ir Šventojoje – bei trys, skirti vidaus vandenims. Šiuo metu jie savo funkcijų neatlieka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gyventojai

Gyventojai portretas
eik tu durne durne

Gyventoja

Gyventoja portretas
O kaip manot,juk mes taip rupim visiems.Juk "draugai" uzpuls.Nes nieko kito negirdi,arba uzpuls ir zodis skiepytis.

klp

klp portretas
strateginis objektas..... nejuokinkik mano pautu
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių