Gyventojai kviečiami į „karantinines“ talkas

Aplinkos ministerija savo tinklalapyje pakvietė gyventojus šį ilgąjį savaitgalį ir vėliau, pavieniui lankantis gamtoje, jungtis prie iniciatyvos „Kiekvienas iš gamtos – po šiukšlę“ ir išnešti nors po nedidelį šiukšlių maišelį, kad gamtos kampeliai būtų švaresni.

Pranešime rašoma, jog šia iniciatyva tęsiama pavasarinių švaros akcijų tradicija, kadangi dabar dėl karantino negalima surengti masinių talkų.

Tačiau lankantis gamtoje ir pavieniui ar su šeima ir renkant šiukšles būtina laikytis visų atsargumo ir apsaugos priemonių – nepriartėti prie kitų arčiau kaip per 2 m, dėvėti kaukę, mūvėti pirštines.

Nors pajūrio teritorijas nuolat valo ir tvarko seniūnijų ar savivaldybių darbuotojai, tačiau buitinių atliekų čia pasitaiko nuolat.

Tik prasidėjus karantinui vien iš Pajūrio regioninio parko Kretingalės seniūnijos tvarkdariai per savaitę išveždavo po kelias traktoriaus priekabas buitinių atliekų.

Būtent todėl poilsiautojų nuolat prašoma pirmiausia išsinešti bent jau savo šiukšles. O dabar jie kviečiami prisidėti prie savotiškos „karantininės“ talkos tvarkant pajūrį.

Pajūrio regioninio parko atstovų teigimų, parke kiekvieną pavasarį masinės talkos būdavo labai populiarios.

Pasikeitus situacijai, kiekvienas lankytojas šiuo metu kviečiamas iš gamtos išnešti nors po šiukšlę.

Kai kuriuose pažintiniuose takuose, prie gamtos paveldo objektų pastaruoju metu sąmoningai nebestatomos šiukšliadėžės, laikantis beveik visose Europos saugomose teritorijose taikomo principo – ką atsinešei į gamtą, tą ir išsinešk.

Aplinkosaugininkai tikisi, kad vis daugiau gyventojų laikysis šio principo ir neterš gamtos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

opa

opa portretas
20euru uz valanda!

Antanas

Antanas  portretas
Išmokite bausti šiukšlintojus, bausti, idiotai o ne juokinti. Surinktas šiukšles perdirbti one deginti. Turim universitetą tegul užsidirba o ne prašo pinigų iš savivaldybės, tegul sugalvoja ką galima padaryti iš šiukšlių, pirmyn.

Šiukšlių

Šiukšlių  portretas
Prie jūros ir kitur daug, tik šiukšliadėžių stoka.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių