Finišuoja postų dėlionė savivaldybėje

Pamažu aiškėja, kas, pasibaigus senosios tarybos kadencijai, turėtų užimti Klaipėdos savivaldybės politinio pasitikėjimo postus. Pirminiais duomenimis, esamos pozicijos gali keistis nežymiai.


 

Pamažu aiškėja, kas, pasibaigus senosios tarybos kadencijai, turėtų užimti Klaipėdos savivaldybės politinio pasitikėjimo postus. Pirminiais duomenimis, esamos pozicijos gali keistis nežymiai.

Rytoj po Liberalų sąjūdžio tarybos posėdžio galiausiai paaiškės, kam teks Klaipėdos miesto vicemerų, administracijos direktoriaus bei jų pavaduotojų, taip pat tarybos komitetų ir komisijų pirmininkų postai.

Tikėtina, kad mero Vytauto Grubliausko pavaduotoju gali likti dabartinis vicemeras liberalas Artūras Šulcas, o antruoju vicemeru turėtų tapti taip pat liberalas Simonas Gentvilas. Jis pakeis pastaruosius ketverius metus šias pareigas ėjusį Vytautą Čepą.

Didžiausi ginčai kol kas vyksta dėl Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus posto. Dienraščio duomenimis, į šią poziciją pretenduoja penki politikai – Judita Simonavičiūtė, Vidmantas Plečkaitis, Alina Velykienė, Saulius Budinas bei S.Gentvilas.

Veikiausiai šios pareigos ir toliau bus patikėtos J.Simonavičiūtei, o jos pavaduotojai liks tie patys, kaip ir buvo – A.Velykienė bei Rusų aljanso atstovas Aleksandras Michailovas.

Tačiau šiuo metu jų visų kandidatūros kol kas aktyviai svarstomos.

Naujoji taryba jau dabar planuoja mažinti esamų tarybos komitetų skaičių.

Spėjama, kad gali nebelikti Strateginės plėtros komiteto, kuriam lig šiol vadovavo "tvarkietis" Artūras Razbadauskas, bei Turto komiteto, kuriam pirmininkavo kitas partijos "Tvarka ir teisingumas" atstovas Valerijonas Bernotas. Pastarasis į naująją tarybą nepateko.

Planuojamų naikinti komitetų funkcijas ketinama padalyti kitiems komitetams.

Neoficialiais duomenimis, už prisijungimą prie valdančiosios koalicijos Finansų ir ekonomikos komiteto pirmininko vieta liks Rimantui Taraškevičiui, kuris į tarybą šį kartą pakliuvo su "Klaipėdos" visuomeniniu rinkimų komitetu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Politoglotas

Politoglotas portretas
Vingiu Jonas irgi buvo poliglotas

x

x portretas
po 60 metų žmogus turi tiesioginį ryšį su kosmosu. tad jo nuomonė ir galvosena lygi 0

Lo

Lo portretas
Permainos pagal liberalus :)
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių