Festivalio dalyviams – kukli buitis

"Europiados" dalyviai į uostamiestį gali atvykti kad ir šiandien: jiems jau pakloti gultai, remontu tebekvepia tualetai, o išradingas meniu sudarytas netgi vegetarams.

Inventorius: čiužinys ir kėdutė

Iki "Europiados" Klaipėdoje likus mažiau nei savaitei buvo surengta mokyklų, kurios priims šventės dalyvius, vizitacija. Nors dar likę nedidelių darbų, tačiau šventės dalyviams jau paruošti laikini namai.

Klaipėdos M.Mažvydo pagrindinė mokykla, kuri po savo stogu priims daugiau nei 300 festivalio dalyvių, pirmųjų svečių sulauks jau pirmadienio vakare. Miegojimui skirtos vietos jau suruoštos, trijuose mokyklos aukštuose suremontuoti tualetai, sutvarkytas privažiavimas. Nepamirštas ir vidinis kiemelis, kuriame naujai išklotos plytelės. Prie šios mokyklos atgabenti 3 dušų konteineriai, kurių kiekviename tuo pačiu metu praustis galės 10 žmonių, taip pat bus galima naudotis sporto salės ir neįgaliųjų dušais.

Klaipėdos "Ąžuolyno" gimnazijos kabinetuose taip pat sutiesti čiužiniai, prie kiekvieno iš jų, kaip ir reikalaujama, pastatyta po kėdutę dalyvių daiktams pasidėti.

Vienuose kabinetuose apsistos po 13, kitur – vos 3 žmones.

"Tai priklauso nuo kolektyvo narių skaičiaus ir pageidavimų. Viena grupė prašė, kad priešingos lyties atstovai gyventų atskirai. Jų pageidavimas įvykdytas",– pasakojo "Europiados" Klaipėdoje koordinatorė Asta Dirgėlienė.

Kiekvienai iš 17 uostamiesčio mokyklų, kurios sutiko priglausti miesto svečius, buvo skirta lėšų ne tik būtiniems remonto darbams, bet ir papildomoms budėtojų, valytojų darbo dienoms apmokėti, šiukšlių maišeliams, muilui ir tualetiniam popieriui įsigyti. Bus sumokėti ir komunaliniai mokesčiai.

Higienos kartelę įveikė

Vizitavimo metu priekabiai tikrinta, ar mokyklos atitinka higienos reikalavimus. Klaipėdos savivaldybės Sanitarinės kontrolės poskyrio vedėja Nina Gendvilienė apžiūrėjo kiekvieną sanitarinį mazgą. Kur tvyrojo nemalonus kvapas, primygtinai reikalavo visa tai sutvarkyti – išplauti su chemikalais. Prie "Ąžuolyno" gimnazijos pastatyto dušų konteinerio nuotekų rezervuaras bus tvarkomas nustatytu grafiku. Nuolatos budės žmogus, kuris užtikrins, jog nuotekos būtų pašalinamos laiku. Po specialistės apžiūros nė vienai mokyklai neištarta "ne".

Patiekalai nesikartos

Maitinti šventės dalyvius konkursą laimėjusi įmonė "Biskvitas" įsipareigojo "Europiados" dalyvius pavalgydinti tris kartus per dieną. Kasdien meniu keisis, tokių pačių patiekalų neteks valgyti antrą kartą. Kasryt mokyklų valgyklose bus patiekiami pusryčiai: kiaušinienė, jogurtai, pieninės dešrelės, karšti gėrimai. Prieš išvykstant į mieste rengiamus koncertus dalyviai gaus po maisto davinį iš užkandžių ir vaisių. Kiekvieną dieną festivalio dalyviai pietaus, kaip ir planuota, LCC tarptautiniame universitete. Maisto porcijos bus normuotos.

Kadangi atvyksta ir vegetarizmą propaguojančių dalyvių, jiems bus patiekiami patiekalai iš specialiai sudaryto vegetariškų patiekalų meniu.

Papuošė šūkiais ir vėliavomis

Mokyklos netaps tik patalpomis, skirtomis šventės dalyviams ir savanoriams permiegoti. Čia stengtasi sukurti jiems artimą aplinką. Koridoriai, vestibiuliai papuošti margaspalviais plakatais su užuominomis apie šalis, iš kurių laukiama svečių, sveikinimo šūkiais.

M.Mažvydo pagrindinės mokyklos direktorius Vytautas Dumčius sakė dalyvius pasitiksiąs plevėsuojančia ES vėliava. Jis taip pat svarstė, kokiu sveikinimo šūkiu mokyklos švieslentėje pasitikti svečius.

"Aitvaro" gimnazijoje ant kabinetų, kuriuose gyvens svečiai, durų pakabinti plakatai su laikinų gyventojų vardais, šalies vėliava, nors mokykla nebuvo įpareigota tuo pasirūpinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių