„Europiadai“ Klaipėdoje – solidi suma

Tarptautinis „Europiados“ organizacinis komitetas, tikėdamas, kad pandemija nuslūgs, nusprendė sudaryti sąlygas Klaipėdai priimti festivalį kitais metais liepos 13−17 d. Šiam solidžiam renginiui planuojama skirti 700 tūkst. eurų.

Europos šalių tautinės kultūros festivalis „Europiada“ organizuojamas nuo 1964 m., pirmą kartą buvo surengtas Belgijoje Antverpene.

Kasmet festivalis pristatomas vis kitame Europos mieste.

Penkias dienas trunkanti šventė pritraukia iki 4,5 tūkst. dalyvių iš įvairių Europos valstybių ir sulaukia keliskart didesnio žiūrovų antplūdžio.

Šis išskirtinis renginys Klaipėdoje jau vyko prieš 12 metų, suplanuotas jis buvo ir pernai, tačiau dėl pandemijos atšauktas ir perkeltas į šią vasarą. Bet ir šiemet dėl tų pačių priežasčių jis neįvyks.

Tačiau tikėtina, kad jis tikrai bus surengtas kitais metais liepos 13–17 d. Tai patvirtinta oficialiai.

Tad jau dabar pradėti organizaciniai darbai, pradėti skaičiuoti pinigai, kurie bus reikalingi šiam renginiui organizuoti.

Festivalis būtų finansuojamas iš Klaipėdos savivaldybės biudžeto, valstybės biudžeto fondų ir privačių rėmėjų lėšų.

Nemenką festivalio biudžeto dalį sudarytų pajamos, gaunamos iš dalyvių mokesčio, kuris svyruoja nuo 125 eurų suaugusiesiems iki 80 eurų vaikams, bei pajamos, gaunamos už parduotus bilietus.

Pagal sutarties sąlygas, dalis dalyvio mokesčio sumos tenka festivalį priimančiam miestui.

Preliminariais skaičiavimais, Klaipėdai atiteksiančios pajamos iš dalyvio mokesčio sudarytų apie 352,5 tūkst. eurų.

Visos pajamos, gautos už parduotus bilietus, taip pat atitenka festivalį organizuojančiam miestui.

Festivalio išlaidas sudarys atidarymo ir uždarymo bei kitų renginių organizavimas, dalyvių maitinimas ir apgyvendinimas, scenų ir pakylų nuoma, apšvietimo ir garso technikos nuoma, transporto paslaugos, savanorių maitinimas, apgyvendinimas, viešinimo išlaidos, darbo užmokestis.

Festivalio daliniam finansavimui iš Klaipėdos miesto biudžeto 2020 m. buvo skirta 700 tūkst. eurų (apie 95 proc. tiesioginėms išlaidoms ir apie 5 proc. administravimui), tačiau prasidėjus pasaulinei pandemijai ir atšaukus festivalį šios lėšos nebuvo panaudotos.

2022 m. festivaliui būtų planuojama panaši suma − apie 700 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Edma

Edma portretas
Gerai,Klaipėda šaibų uždirbs ..

grėblys

grėblys portretas
Grubliauskų kontora kaip visuomet darbuojasi:D o kalta - Ninočka :) Šiaip, per paskutinį dešimtmetį tam tikrų asmenų nuopelnu vien nuo žodžio "festivalis" jau vemt verčia..

Naglas

Naglas portretas
ninočka su savo prietelka žurnaliste,nekiršink miestiečių.Pati puikiai žinai,kad lėšos niekur neprapuolė,bet reikia loti ir smirdėti
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių