Eitynės su rekordine vėliava

Lietuvos nepriklausomybės dienos renginius Klaipėdoje vainikavo klaipėdiečių eitynės su rekordine, miesto 770-mečio jubiliejui skirta simboline vėliava, kurią miestiečiai nešė nuo Lietuvininkų aikštės iki Teatro aikštės.

Šventinė vėliavos rikiuotė savo žygį per miestą Kovo 11-osios pavakare pradėjo Lietuvininkų aikštėje.

Vėliavos priekyje žygiavo būgnus mušęs Klaipėdos „Vyturio“ progimnazijos būgnų orkestras. Eitynės vinguriavo Herkaus Manto, Tiltų gatvėmis, lietuviškomis trispalvėmis ir Ukrainos vėliavomis papuoštu Biržos tiltu, Turgaus gatve iki Teatro aikštės.

„Šiemet mes savo laisvę švenčiame sekdami ir remdami ukrainiečių kovą už jų tautos teisę rinktis valstybės gyvenimo kryptį. Karo Ukrainoje akivaizdoje, demokratinės vertybės tapo kaip niekada svarbios kiekvienam Lietuvos piliečiui. Ir ši šventinė diena primena ne tik svarbią datą, bet ir pareigą deramai Laisvę saugoti, ginti ir atsakingai ja naudotis“, – kalbėjo renginį organizavusių Žvejų rūmų direktorius Alvydas Juozas Lenkauskas.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Uostamiesčio gatvėmis vinguriavo simbolinė 77 metrų ilgio, specialiai miesto 770 metų jubiliejui pasiūta Klaipėdos vėliava.

Šį simbolį iškilmingai nešė jaunoji klaipėdiečių karta. Vėliavos ceremonija baigėsi Teatro aikštėje, kur šventės dalyvius pasitiko Klaipėdos turizmo mokyklos mokiniai su varškės pyragu. Jį specialiai Lietuvos Laisvės šventei ruošia šios mokyklos auklėtiniai ir pedagogai.

Vėliau Teatro aikštėje vyko grupės „KAnDIs“ (Algirdas Kaušpėdas ir Viktoras Diawara) koncertas „Mes mylime“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tas

tas portretas
afro labai tiktu salia lansbergo

babajus

babajus portretas
Veliava tai abai gerai, bet norejau atkreipti jusu demesi i daugiau aktualu klausima: Ar jus zinote, kad paliginus so Kovo 9 diena naftos kainos nukrito nuo 130 iki 109 $ uz bareli? Ir kaip sureagavo musu degalines, atpigino degalus atitinkamai? Kai brango, tai reagavo momentaliai, o dabar kaskaip ne skuba. Gal organiziojam streika ir uzblokuojam degalines?

to kremliaus rezervistams

to kremliaus rezervistams portretas
Nebegerkite, jau vaidenasi...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių