Diskutuota dėl Klaipėdos rajono prioritetinės plėtros zonų

  • Teksto dydis:

Liepos 24-ąją Klaipėdos rajono savivaldybės salėje vyko koreguojamo Klaipėdos rajono savivaldybės teritorijos bendrojo plano sprendinių aptarimas – svarstyta, kurias teritorijas nustatyti kaip prioritetinės plėtros.

Bendrąjį planą rengiančios UAB „Urbanistika“ atstovas Saulius Motieka pristatė dvi prioritetinės teritorijų plėtros alternatyvas – maksimalių ir nuosaikių prioritetų. Jis nurodė, kad pirmajame variante prioritetinių ir neprioritetinių teritorijų yra po 50 proc. Tačiau ir įsipareigojimai šiuo atveju Savivaldybei tektų maksimalūs. Nuosaikių prioritetų variantas numatytų, ką įmanoma per 10 metų laikotarpį įgyvendinti, prioritetinių zonų jame mažiau.

Dėl šių teritorijų dar bus diskutuojama su Savivaldybės skyrių vedėjais ir darbuotojais, o po trijų savaičių planuojamas kitas susitikimas su bendrojo plano rengėjais.

Viešąsias paslaugas rengiamasi perduoti socialiniam verslui

Savivaldybėje lankėsi VšĮ „Versli Lietuva“ atstovai  ̶  Verslumo departamento direktorius Gytis Morkūnas ir projektų vadovė Aušra Pulauskaitė  ̶ ir pristatė viešųjų paslaugų perdavimo modelį per bandomųjų savivaldybių patirtį. Diskutuota apie socialinio verslo galimybes, įtraukiant nevyriausybinį sektorių ir savivaldybės vaidmenį įgyvendinant šią idėją.

Susitikimo dalyviai diskutavo, kaip būtų galima paskatinti dalyvauti nevyriausybinį sektorių, steigiant naujas socialines paslaugas ir gerinant turimų kokybę bei didinant jų įvairovę.

Mūsų savivaldybėje yra didelis poreikis įvairių socialinių paslaugų, ypač ilgalaikės socialinės globos, ir jis nėra užtikrinamas turimų socialinių įstaigų. Vienas iš pavyzdžių, kur greičiausiai būtų galima imtis pokyčių – nevyriausybinis sektorius galėtų perimti vaikų dienos centrus iš dviejų mūsų rajono socialinių paslaugų centrų ir, išnaudojant esamas bendruomenių ir kultūros centrų patalpas, steigti nedidelius vaikų dienos centrus visame rajone. Kad tokie centrai galėtų išsilaikyti, būtų galima papildomai kurti socialinius verslus prie jų – išnuomoti patalpas vaikų gimtadieniams, priimti į stovyklėles mokių tėvų vaikus ir pan.

Vasaros sezono šventės rajone: tradicijos, naujovės ir bendradarbiavimas

Vasara  ̶  tradicinių renginių ir švenčių metas, birželio pradžioje Gargždų miesto 766-uoju gimtadienio „Labas, vasara!” renginiais prasidėjęs maratonas tęsiasi iki šiol.

Iš Savivaldybės biudžeto bendruomenių renginiams iš viso skirta 93 400 eurų (pernai 89 800 eurai). Šios lėšos skirtos ne vien šventėms ir kitiems renginiams. Socialinei veiklai skirta 8 930 eurų, kultūrinei ir švietėjiškai – 21 365 eurų, sporto ir sveikatinimo – 20 159 eurų, bendruomeninei ir kitai vietos bendruomenės sutelktumą ir gyvenimo kokybę gerinančiai veiklai – 17 860 eurų, bendruomenės akcijoms ir iniciatyvoms, viešųjų erdvių ir aplinkos kokybei gerinti – 25 086 eurų.

Iš valstybės biudžeto lėšomis finansuojamos programos skirta 39 274 eurai (pernai 37 501 euras). Lėšos paskirstytos prie 500 eurų bazinės sumos seniūnijai pridėjus pagal seniūnijoje gyvenamąją vietą deklaravusių gyventojų skaičių. Tinkamomis finansuoti veiklos laikomos išplėstinės seniūnaičių sueigos sprendimu patvirtintos veiklos, tenkinančios viešuosius gyvenamųjų vietovių bendruomenių poreikius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Joo

Joo portretas
Tai jo nuopelnas kad mažesni ūkininkai nei jo ūkis negautų ES paramos investicijoms, nekompensuotų liūčių ir sauros padaryus nuostolius,už tokios pat kokybės pieną būtų mokama trečdaliu mažesnis atlygis, o negavusieji ES paramųsmulkieji ir vidutiniai ūkiai mokėtų didesnius mokesčius nei jis pats mokėjo.

Nijolė

Nijolė portretas
O ką tas Markauskas pavogė kaime?

zenonas išpriekulis

zenonas išpriekulis portretas
Ar ilgai dar banditaus pasitelkę teismus ir plėšikaudami už neatliekamas paslaugas t.y. šiukšlių neva rinkimą. Tai banditizmas ir atvirtas reketavimas. Teismai - tai jų reketo įrankis. Esate banditai-reketininkai-nusikaltėliai. Vienus uždarėte, dabar tapote patys jais. Mano. tel. 8 662 33770
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių