Dėl viruso Švėkšna stebinti žada kitąmet

  • Teksto dydis:

Nepaprastai gražus Šilutės rajono miestelis Švėkšna kelerius pastaruosius metus per Velykas viliodavo žmones iš visos Lietuvos. Bažnyčioje būdavo galima pasigrožėti didžiausia mūsų šalyje verba, o aikštėje – margučių medžiu.

Šiemet švėkšniškiai prašo į jų miestelį neužsukti ir tikisi, kad virusas juos aplenks. Kol kas šiame Vakarų Žemaitijos miestelyje užkrato nešiotojų neužfiksuota.

"Šiemet margučių medžio nestatėme. Turbūt nereikia aiškinti, kodėl. Mūsų moterys visą žiemą gamino margučius. Jie kliunkiais netaps, nes iš tuščių kiaušinių kiautų daromi. Neprapuls. Tačiau kitais metais tikimės suteikti visiems daug džiaugsmo. Norime įsigyti kalvių nukaltą metalinį medį, ant kurio galėsime ne tik margučius kabinti, bet ir Kalėdoms puošti. Kainuos tai kainuos, bet turėsime ilgam ir gyvų ąžuoliukų nebereikės kirsti", – žadėjo Švėkšnos seniūnas Alfonsas Šeputis.

Aukščiausia Lietuvos verba šio miestelio Šv. apaštalo Jokūbo bažnyčioje ne viešose mišiose pašventinta sekmadienį.

Vietos žmonės ją surišo ne per vieną dieną. Gražuolė verba siekia 18,5 m. Statant ją bažnyčioje teko paaukoti porą metrų, kad viršūnė neremtų lubų.

Švėkšniškiai ketino verbą padaryti dar didesnę. Po pašventinimo šventoriuje ketinta ją padalyti pusiau ir antrą dalį nunešti į Švėkšnos evangelikų liuteronų bažnyčią.

Šiemet surišta verba yra aukštesnė net už 2013-ųjų rekordininkę, taip pat puošusią šio miestelio bažnyčią.

Verba stovės bažnyčioje visus metus, tad ją bus galima pamatyti pasibaigus karantinui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių