Dėl sankryžos – klaipėdiečių nerimas

Nereguliuojama, nesaugi sankryža šalia prekybos centro BIG 2 klaipėdiečius varo į neviltį. Sutemus žmonės šioje vietoje baiminasi žengti į gatvę, mat dėl prasto apšvietimo čia pėsčiųjų beveik nematyti.

"Klaipėdoje prie prekybos centro BIG 2 yra didžiulė nereguliuojama sankryža. Apšvietimas joje labai prastas, o eismas – intensyvus. Per gatvę einančių pėsčiųjų tamsoje pastebėti beveik neįmanoma", – teigė klaipėdietė Sandra.

Nors gatvės ruože leistinas greitis siekia 70 km/val., tačiau, anot moters, automobiliai lekia kur kas greičiau.

Žmonės baiminasi dėl savo ir savo vaikų saugumo.

"Gyventojai priversti bėgti per gatvę neleistinose vietose, nes nereguliuojama sankryža pavojinga tiek pėstiesiems, tiek ir vairuotojams. Jau kurį laiką laukiame, kol šalia perėjos bus įrengtas šviesoforas", – kalbėjo pašnekovė.

Gyventojai priversti bėgti per gatvę neleistinose vietose.

Anot Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Olego Mariničiaus, gyventojus kamuojančią problemą spręsti būtina.

Panašu, jog šviesoforo miestiečiai taip ir nesulauks.

O.Mariničiaus teigimu, įvertinus situaciją, nutarta imtis kitų saugumo priemonių.

"Situacija man žinoma. Šiemet Saugaus eismo komisija patvirtino tvarkytinų perėjų sąrašą. Bus tvarkoma per 40 sankryžų. Įrengsime pėstiesiems skirtas saleles, ryškų perėjų apšvietimą. Ši sankryža – ne išimtis. Darbus pradėsime jau šiemet", – tikino O.Mariničius.

Žmonių saugumui užtikrinti atsiras ir papildoma pėsčiųjų perėja.

"Naują perėją įrengsime tarp Smiltelės gatvės ir šios sankryžos. Ji bus nereguliuojama šviesoforu, tačiau atitinkamai pažymėta, su pėstiesiems skirta salele, apšviesta ryškiu šviesos srautu", – kalbėjo pavaduotojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tika

Tika portretas
aplamai ten reikia pabaigti įrengti likusią gatvės pusę, nes dabar tai atrodo baisiai ta vieta

f

f portretas
Jau senu senovej ten reikejo kazkokios labiau reguliuojamos sankryzos... Gal naujas meras sugebes tokius elementarius dalykus isspresti???

Zmogus

Zmogus portretas
Kad ten greitis 50. Jei net praneseja ar zurnalistai to nezino, tai blogai. Jei zmones zengdami i pereja isitikins kad saugu ir tik tada zengs, problemu nebus. Jei toliau laikstys ne per perejas, tada nelaimiu bus.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių