Klaipėdiečiams dėl fejerverkų sunku užmigti: turėtų būti leidžiami tik per šventes?

Klaipėdiečiai, gyvenantys prie jūros, dažnai girdi fejerverkų sproginėjimus. Dažniausiai jie esą leidžiami prie įėjimų į paplūdimius ir būtent vakarais, ramybės laikotarpiu. Nepaisant to, skundų dėl šios problemos žmonės nerašo, veikiausiai viliasi, kad tai truks tik vasaros mėnesiais.

Pasak gyventojų, fejerverkai nuolat girdimi Melnragėje. Dažniausiai jie šaudomi ne darbo dienomis, o savaitgaliais.

„Gyvenu viename name Smilgų gatvėje. Tikrai savaitgaliais dažnai šaudo fejerverkus. Man atrodo, kad nesaugu juos šaudyti prie paplūdimių ar gyvenamųjų namų, juk bet kada gali pataikyti kam nors į langus ir sukelti gaisrą“, – skundėsi skaitytojas Algirdas.

Kita klaipėdietė, norėjusi išlikti anonime, teigė savo akimis mačiusi kelis fejerverkų sprogdintojus prie įėjimo į paplūdimį šeštadienį apie 22 val.

Civilinių pirotechnikos priemonių apyvartos kontrolės įstatyme numatyti šių pirotechnikos priemonių naudojimo draudimai. Vienas jų – naudoti pirotechnikos priemones arčiau kaip 30 metrų nuo mokyklų, gydymo ir reabilitacijos įstaigų, kulto, šarvojimo patalpų, jeigu tai nesuderinta su pastatų (statinių) ar patalpų valdytojais, taip pat kitose savivaldybės tarybos nustatytose vietose.

Visi leidimai turi būti suderinti su miesto meru ar jo įgaliotu savivaldybės administracijos direktoriumi ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentu.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Lino Lapinsko teigimu, administracinę atsakomybę už šiuos pažeidimus taiko policija.

„Triukšmo prevencijos Klaipėdos savivaldybės viešosiose vietose taisyklėse numatytas draudimas civilines pirotechnikos priemones naudoti ne arčiau kaip 75 metrus nuo gyvenamųjų pastatų dienos ir vakaro laiku (7–22 val.), išskyrus organizuojamus renginius, kuriems išduotas savivaldybės administracijos direktoriaus ar jo įgalioto asmens leidimas. Už tokį pažeidimą atsakomybę gali taikyti ir policija, ir savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius“, – sakė L. Lapinskas.

Anot jo, Viešosios tvarkos skyrius nuobaudų dėl fejerverkų šaudymo Melnragėje šiemet dar neskyrė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių