Danės skvere – klaviatūrų mėtymo čempionatas

Kitą savaitę klaipėdiečiai jėgas išmėgins mėtydami klaviatūras. Kiek anksčiau surengto čempionato metu šis įrenginys toliausiai buvo nusviestas daugiau nei 36 m, tad šių metų dalyvių laukia nelengvas išbandymas pagerinti rekordą.

Į netradicinį ir smagų renginį klaipėdiečiai rinksis rugsėjo 13 d. 18 val. Danės skvere. Šiemet pačiame miesto centre vyksiantis čempionatas Klaipėdoje organizuojamas jau ne pirmą kartą.

"Tai antrasis renginys. Pirmąjį organizavome prieš trejus metus. Tada dirbau kitoje darbovietėje, iškėliau tokią idėja, darbdavys šiek tiek padėjo ir įgyvendinome. Taip išėjo, kad dabar toje pačioje IT srityje pats tapau darbdaviu ir nusprendžiau, jog šią mintį reikia atgaivinti", – pasakojo renginio organizatorius ir įmonės "Imas" vadovas Deimantas Špučys.

Tuomet renginys vyko prie Kultūros fabriko, kur šiuo metu stovi didelis ekranas, tad netrūko tiek žiūrovų, tiek dalyvių.

Pašnekovo teigimu, šiemet čempionatas rengiamas minint Programuotojų dieną, tačiau pasivaržyti svaidant kasdien skrebenamas klaviatūras kviečiami visų profesijų atstovai ir studentai.

Renginio dalyviai susirungs moterų ir vyrų kategorijose. Kiekvienas dalyvis klaviatūrą mesti galės po du kartus, o geriausiai pasirodžiusieji pateks į finalą, kur vėl turės pademonstruoti savo gebėjimus keliais metimais.

Dalyviams nebūtina, tačiau rekomenduojama turėti savo klaviatūrą.

Pabrėžiama, kad klaviatūros negalima pasunkinti ar kažkaip kitaip patobulinti specialiai varžyboms. Klaviatūrų negalima mesti už laido. Pusiau juokais tvirtinama, kad per varžybas metimo sektoriuje privaloma šypsotis.

Viena didžiausių intrigų – ar šiemet pavyks kam nors pagerinti pirmajame čempionate vieno dalyvių pasiektą rekordą. Prieš trejus metus viena klaviatūra nuskriejo net 36,80 m, o geriausias moterų kategorijoje pasiektas rezultatas – 13,25 m.

D.Špučys atskleidė, kad čempionate pakviestas dalyvauti ir vienas profesionalus sportininkas, tad kova dėl geriausiojo titulo tikrai nebus paprasta.

Prizines vietas čempionate iškovojusiesiems bus įteiktos parduotuvės "Technorama" dovanos. Pirmąją vietą užėmusieji gaus naujas klaviatūras, antrosios vietos laimėtojams atiteks verte klaviatūroms nenusileidžiančios kompiuterių pelės, o trečiosios – kiek paprastesnės pelės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
kas pomidorais mėtosi kas dažais barstosi o mes klaviatūromis mėtysis durniau nebegali būti gal grei ir akmenimis pradėsime mėtytis

to DANĖ

to DANĖ portretas
Klaipedos miesto taryba prieme sprendima DANGE,kokio dar oficialumo reikia?laukiam kol komunistinis Glavlitas pranes Tarybinei Klaipedai??

Nezabitauskas

Nezabitauskas portretas
Kokia sostine buvome apsiskelbę - kultūros? Kur gi ne! Apie kažkokias kvailas varžybas skelbiam iš anksto, o kad miesto aikštėse gros norvegų orkestras, pranešti pamirštam.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių