Dalyvauti apklausoje liko kelios dienos

  • Teksto dydis:

Klaipėdiečiai dar gali spėti pareikšti nuomonę dėl memorialo, esančio Skulptūrų parke, pertvarkymo. Šiuo klausimu vykstančioje apklausoje pasisakyti norintys gyventojai savo balsą gali atiduoti elektroniniu būdu – savivaldybės interneto svetainėje www.klaipeda.lt arba atvykę į savivaldybės administraciją Liepų g. 11 ir užpildę popierinį apklausos lapą. Balsuoti gali visi pilnamečiai asmenys, deklaravę gyvenamąją vietą Klaipėdos mieste. Apklausa vyks iki birželio 13 d. imtinai.

Apklausoje pateikiamas vienas klausimas: Ar pritariate Sovietų Sąjungos karių palaidojimo vietos memorialo, esančio S.Daukanto g. pertvarkymui, pašalinant su žuvusių karių amžinojo poilsio vietos įamžinimu nesusijusius sovietinės ideologijos ženklus ir suteikiant karių palaidojimo vietai naują architektūrinę kokybę?

Ši apklausa – miesto mero inicijuotas būdas išsiaiškinti klaipėdiečių poziciją dėl Skulptūrų parke naudojamos sovietinės ideologijos ženklų ir galimybės sovietų karių palaidojimo vietai suteikti naują architektūrinę kokybę.

Savo išvadą dėl šios vietos jau yra pateikusi ekspertų darbo grupė. Sutariama, kad karių palaidojimo vieta gali būti pertvarkyta, atsisakant totalitarinio militarizmo estetikos ir sovietinės propagandos naudotų simbolių ir raiškos priemonių. Kartu akcentuojama, kad reikalingas pagarbus ir išmintingas elgesys, saugojant šioje vietoje palaidotų karių palaikus.

Darbo grupės išvadas, kaip ir šios miestiečių apklausos rezultatus, numatoma pateikti savivaldybės tarybai, kuri priims galutinį sprendimą.

Klaipėdos miesto savivaldybės inf.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Griauti

Griauti portretas
Bronzines baidykles!

pastebėjimas

pastebėjimas portretas
Tai sakote, kad karai kovoję su nacizmų ir žuvę kad Lietuva turėtų Klaipėdą yra "išdavikai"? Jums neabejotinai ryškūs demencijos požymiai.

aklam pastebėjimui

aklam pastebėjimui portretas
Kovoję priešo pusėje yra Tėvynės išdavikai. Tokiems tuo labiau neturi būti statomi paminklai ir atminimo lentos. Beje, gal tamsta primintumėte, kur rusijoje stovi koks paminklas Vlasovo armijos kariams? Ar teisę į istorinę atmintį turi tik bolševikinės atmatos?
VISI KOMENTARAI 64

Galerijos

Daugiau straipsnių