Bendruomenės buriasi Klaipėdos bibliotekose

Besitelkiančios bendruomenės savo veikloms sėkmingai randa vietą miestų bibliotekose. Viena tokių erdvių Klaipėdoje tampa atnaujintas I.Kanto viešosios bibliotekos "Kauno atžalyno" padalinys, kur gerąja praktika, telkiant bendruomenes, dalijosi kauniečiai, Žemųjų Šančių bendruomenės atstovai.

I.Kanto bibliotekos direktorė Bronislava Lauciuvienė tikino, kad bibliotekos prigimtis yra būti socialiai atsakingai už bendruomenės gerovės kūrimą.

"Biblioteka turi intelektinį turtą ir erdves, kuriomis norime dalytis su bendruomenėmis. Puikiausias pavyzdys – "Kauno atžalyno" padalinys, kuris yra naujas ir modernus, šios patalpos yra ideali vieta rinktis bendruomenėms. Čia galėtų būti jų centras, kur rinktųsi, bendrautų ir kurtų žmonės pagal įvairius interesus. Ir šio mūsų forumo tikslas – pristatyti savo galimybes ir išklausyti gerąsias kitų miestų bendruomenių patirtis, ypač iš Žemųjų Šančių, kur imtasi įdomių veiklų ir iššūkių", – kalbėjo B.Lauciuvienė.

Klaipėdoje viešėjusi Žemųjų Šančių bendruomenės vadovė Elena Vanagaitė neslėpė, kad jos vadovaujamos bendruomenės nariai – aktyvūs ir neabejingi, ieškantys geresnių gyvenimo formų savo rajone.

"Tam tikslui mums labai padeda biblioteka Šančiuose, kuri jau tapo neoficialiais mūsų bendruomenės namais. Ir tai nėra tik mūsų susitikimų vieta, bibliotekos darbuotojos aktyviai dalyvauja visuose mūsų renginiuose, visur mus palaiko. Taigi biblioteka tapo mūsų rajono pagrindiniu kultūros centru. Mūsų bendruomenė veikia jau septintus metus ir nebuvo nė vieno renginio, kuriame nedalyvautų bibliotekos darbuotojos", – bendryste džiaugėsi E.Vanagaitė.

Jos teigimu, tokius santykius pirmiausia puoselėja ir kuria žmonės, jų vertė čia yra didžiausia.

"Kalba čia ne tik apie kultūrinius renginius. Ne kartą pati mačiau, kaip vaikai iš socialiai pažeidžiamų šeimų bibliotekoje ruošė namų darbus, o bibliotekininkės jiems padėjo. Ir tai ne kažkoks projektas, ne kažkokie įsipareigojimai, o žmogiškumas. Tad biblioteka gali ir turi tapti bendruomenės namais, tai yra realu ne tik pas mus, tą mes matome ir atvykę į Klaipėdą, į šią biblioteką", – džiaugėsi kaunietė E.Vanagaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lapas

Lapas portretas
Pagarba tokioms bibliotekininkėms, kurios vaikams padeda!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių