Bėdžiams – mažiau litų

Per mėnesį jau daugiau nei šimtas uostamiesčio bedarbių gavo gerokai mažesnes socialines išmokas. Savivaldybės biudžete taip sutaupyta apie 28 tūkst. litų ir tikimasi, jog sumažintos pašalpos bėdžius paskatins ieškotis darbo.

Per mėnesį jau daugiau nei šimtas uostamiesčio bedarbių gavo gerokai mažesnes socialines išmokas. Savivaldybės biudžete taip sutaupyta apie 28 tūkst. litų ir tikimasi, jog sumažintos pašalpos bėdžius paskatins ieškotis darbo.

Nuo birželio 1 d. įsigaliojo tvarka, kad ilgalaikiams bedarbiams, kurie oficialiai nedirba metus ir ilgiau, nors yra darbingi, 20 proc. mažinama savivaldybės skiriama socialinė išmoka, kuri siekia iki 550 litų.

Birželį socialinę pašalpą uostamiestyje gavo 2 076 šeimos, o tai yra 3 188 asmenys. Penktadaliu sumažinta pašalpa turėjo tenkintis 87 šeimos, arba 102 asmenys.
Socialinėms išmokoms iš miesto biudžeto birželį skirta daugiau kaip 708 tūkst. litų.

Asmenų, kuriems sumažinama socialinė pašalpa, kasdien daugėja.

Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Audronė Liesytė teigė, jog išmokų gavėjai reiškia nusiteikimą, kad „reikės dar intensyviau ieškotis darbo“.

„Faktų, kad apkarpytų pašalpų gavėjai jau įsidarbino, nėra, bet veikiausiai tokios priemonės tikrai paskatins intensyviau ieškotis darbo“, – vylėsi Socialinės paramos skyriaus vedėja.

Jei 20 proc. sumažinta socialinė parama nepaskatins jos gavėjų įsidarbinti, išmokos bus karpomos dar labiau.

„Vėliau kasmet šiems socialinės pašalpos gavėjams pašalpos dydis bus mažinamas dar papildomai 10 procentų. Kitaip tariant, socialinę pašalpą ilgiau nei 24 mėnesius gaunantiems asmenims jos dydis bus mažinamas 30 procentų, daugiau nei 36 mėnesius – 40 procentų ir taip toliau“, – paaiškino A.Liesytė.

Tikimasi, kad tuštėjančios paramos gavėjų kišenės paskatins intensyviau ieškotis darbo, nes kai kurie bedarbiai skiriama parama piktnaudžiauja ir įsidarbinti neketina, nes esą labiau apsimoka gyventi iš pašalpų.

Anot pašnekovės, sutaupytas lėšas, kurios susikaups dėl sumažintų socialinių išmokų, miesto tarybos sprendimu numatyta skirti socialinės paramos reikmėms, socialinių paslaugų plėtrai ir jų kokybei gerinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klp.

Klp. portretas
Tegul dirba alkasai.

ISVADA

ISVADA portretas
Proga vagiu gretas padidint !
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių