Audra pajūryje vartė medžius

Pajūrį talžęs škvalas savo jėgą demonstravo vartydamas medžius ir kelio ženklus. Įsismarkavęs vėjas 28 m/s greičio piką pasiekė naktį iš šeštadienio į sekmadienį.

Naktį – 28 m/s vėjo gūsiai

Nuostolių smarki audra pridarė dar sekmadienį. 19 val. 29 min. kelyje Palanga – Klaipėda, ties Nemirseta ant automobilio užvirto moteriai priklausančio automobilio „VW Jetta“. Žmonės nelaimės metu nenukentėjo. 

Nuvirtęs medis supjaustytas ir patrauktas nuo važiuojamosios kelio dalies. Dar vienas automobilis buvo suknežintas Taikos prospekte pirmadienio rytą. Čia taip pat smarkus vėjas nuvertė medį.

Ties buvusiu projektavimo institutu, Taiko prospekte, vėjas aplaužė seną topolį, kurio kamienus teko pjaustyti ugniagesiams.

Audringą naktį ugniagesių gelbėtojai visoje Lietuvoje buvo kviečiami 12 kartų šalinti nuvirtusių medžių. 7 kartus į nelaimių vietas vykta Klaipėdos apskrityje.

Gatves užtvėrė medžiai

Pirmadienio rytą audra pajūryje nerimo. Iki pietų ugniagesiai kviesti šešis kartus pjaustyti nuvirtusių medžių.

Medis nuvirto Rūdaičiuose, dar vienas šakotas senas medis virto Neringos savivaldybėje, ant kelio Nida – Klaipėda. 49-ąjame kelio kilometre ugniagesiai pjaustė šakas ir valė važiuojamąją kelio dalį.

Dar vienas medis nuvirto Klaipėdoje, Gedminų 6-ojo namo kieme.

Ties Tilžės gatvės 53 namu nuvirtęs medis užtvėrė įvažą į automobilių aikštelę.

Medžiai virto ir Palangoje. Nuvirtęs medis užtvėrė Vytauto gatvę. Šalia Danės upės esančiame skverelyje vėjas dekoratyvinį, raudonlapį medį su visomis šaknimis.

Pavojus laivybai

Smarkaujantis vėjas ne tik sukiojo kelio ženklus, vartė smulkius daiktus bet ir stabdė laivybą.

Pirmadienio rytą į Klaipėdos uostą įplaukimo laukė 10 laivų. Trys iš jų išoriniame reide įstrigo dėl smarkaus vėjo, kiti lūkuriavo kol atsilaisvins krantinės. Šeši laivai laikė galimybės išplaukti iš uosto.

Uosto tarnybos dar išvakarėse buvo informuotas apie gresiantį stichinį vėją, laivyba buvo apribota dar nuo sekmadienio popietės. Smarkiai audrai buvo ruoštasi dar iš vakaro.

„Visi laivai nuo pirmosios iki dvyliktosios krantinių buvo patraukti. Vienas tankeris sekmadienio ryte buvo išvestas į jūrą. Dėl stichinio vėjo kiti laivai buvo dislokuoti pietinėje uosto dalyje, kad saugiai pralauktų, kol oro sąlygos pagerės“, – situaciją komentavo Uosto kapitonas Adomas Alekna.

Pirmadienio rytą jūroje vėjo greitis pasiekė 28 m/s, o bangų aukštis siekė 8 metrus.

Dėl pavojingų sąlygų keliones stabdė ir jūriniai keltai. Į Vakarų pusę turėję plaukti didieji keltai vėjo smūgius butų jutę į šoninį bortą, o tai, pasak jūrininkų, kelia pavojų.

Smarkus vėjas pridarė rūpesčių paplūdimių prižiūrėtojams. Pliažuose audra užpustė smėliu pėsčiųjų takus.

Sinoptikai prognozavo, jog pirmadienio vakarą, o ypač antradienį paryčiais vėjas vėl ims stiprėti ir jūroje jis gali siekti 28 m/s. Prognozuojama, kad audra antradienį turėtų rimti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A

A portretas
Pavydas bamba griauzia kad puvenas salina tai galit giventi netvarkytoj klp

Pažiūrėkite į save

Pažiūrėkite  į save portretas
SARKAZMAS, tai juokiamasi iš savivaldybės, tai iš apželdinimo įmonės. Gamtos stichijos atnešta žala NEGALI atnešti džiaugsmo normaliems žmonėms.

:D)

:D) portretas
Koks džiaugsmas Valašinui!!! :DD)
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių