Dainininkas E. Ostapenka užtarimo prašo prezidentūroje

Su antros stadijos vėžiu kovojantis žinomas pajūrio atlikėjas Eugenijus Ostapenka prašo Prezidentės Dalios Grybauskaitės užtarimo. Operaciją patyręs vyras jaučiasi persekiojamas teisėsaugininkų.

Skundas – ir premjerui, ir STT

E.Ostapenka surašė šešis skundus ir išsiuntė juos ne tik prezidentūros adresu.

Skundai adresuoti ir Policijos departamento Imuniteto valdybai, generaliniam prokurorui, Specialiųjų tyrimų tarnybai bei vidaus reikalų ministrui.

Dėl viso pikto skundą E.Ostapenka išsiuntė ir ministrui pirmininkui Sauliui Skverneliui.

"Trūko mano kantrybė dėl Klaipėdos policijos pareigūnų neteisėtų veiksmų, sistemingai atliekamų mano atžvilgiu, ir dėl sistemingo ilgalaikio mano asmens totalaus bei nuolatinio persekiojimo. Todėl, norėdamas sutramdyti man kerštaujančius ir mane brutaliai persekiojančius Klaipėdos policijos pareigūnus dėl jų neteisėtų akiplėšiškų veiksmų, skundus išsiunčiau registruotu paštu", – aiškino E.Ostapenka.

Atlikėjo namuose – krata

Smulkiai skundų turinio 41 metų klaipėdietis nekomentavo, tačiau paaiškino, kas, jo manymu, peržengė kantrybės ribas.

"Persekioja jau ne tik mane, bet ir mano mamą. Vieną dieną, mano mamai rakinant buto duris, paskui ją į namus įsiveržė kiti asmenys. Jie prisistatė policijos pareigūnais ir patikino, jog atliks kratą. Paaiškėjo, kad policija pradėjo tyrimą dėl įžeidžiančių pasisakymų policijos adresu. Tačiau tai dariau ne aš, ne mano mama, o kratą atlieka mūsų namuose", – piktinosi E.Ostapenka.

Tokį tyrimą policija iš tiesų vykdė dėl vienos klaipėdietės vaizdo įrašų, patalpintų "Youtube" tinkle.

"Tačiau kažkas nurodė, esą tie įrašai daryti mano bute ir mano kompiuteriu. Neturiu aš nieko bendro su ta ponia ir su jos pasisakymais internete. Dėl kratos mano mama patyrė šoką. Ji per visą savo gyvenimą nebuvo baudos gavusi. O čia – krata namuose", – piktinosi E.Ostapenka.

Galų gale teisėsauga išsiaiškino, kad E.Ostapenkos kompiuteryje nieko neteisėto nėra.

"Paskambino tyrėjai mamai ir liepė ateiti pasiimti kompiuterį. Tačiau ji paprašė išrašo su išvada, kad mes jokio pažeidimo nepadarėme. Kodėl reikia tampyti žmones? Kad viskas būtų užfiksuota. Ir ką jūs galvojate? Jai pareiškė, kad ji mat nėra bylos šalis ir jai nesuteikta teisė susipažinti su bylos duomenimis. Tačiau kompiuterį paimant per kratą nereikėjo nieko. Nei įrodymų, nei įtarimų", – pastebėjo klaipėdietis.

Netikėta diagnozė – vėžys

Pats E.Ostapenka atvirauja, kad tokio pobūdžio dirgikliai šiuo metu jam visiškai nepadeda. Lygiai prieš tris mėnesius vyrui buvo išoperuotas piktybinis auglys saulės rezginio srityje.

"Diagnozuotas antros stadijos vėžys. Balandžio 3-iąją išduotas neįgalumo pažymėjimas, kuriame įrašyta, kad turiu tik 30 proc. darbingumo lygį", – prisipažino E.Ostapenka.

Vyras laiku gal ir nebūtų aptikęs naviko, jei ne nuolatinis jo lankymasis pas medikus.

"Aš turiu įvairių ligų – cukrinį diabetą, hipertoniją. Tad šeimos gydytoja vis pasiunčia tyrimams. Vienos apžiūros metu gydytojas kažką keisto pastebėjo. Tačiau tiesiai šviesiai man neužsiminė, ką įtaria. Sumurmėjo, kad reikės man važiuoti tirtis į Vilnių. Aš tiesiai šviesiai paklausiau: "Gydytojau, man vėžys?" Tada jis tik tyliai palinksėjo galva. Aš apsiverkiau", – pribloškiančią diagnozę išgirdo E.Ostapenka.

Neteko 10 kilogramų

Tiksli diagnozė klaipėdiečiui buvo nustatyta Santariškių klinikose Vilniuje.

"Praėjusių metų lapkričio 23-iąją atliko magnetinio rezonanso tyrimą. Atsakymą gydytojai patvirtino lapkričio 28-ąją. Bet, ačiū Dievui, viskas padaryta laiku. O galėjome ir pavėluoti", – kalbėjo klaipėdietis.

Auglio šalinimo operacija E.Ostapenkai buvo paskirta šių metų sausio 10-ąją.

Vyras prisipažino, kad pakilimas iš ligos patalo buvo sudėtingas.

"Netekau 10 kilogramų. Po operacijos visiškai nebuvo jėgų. Tačiau po truputį situacija gerėjo. Po to – reabilitacija", – pasakojo klaipėdietis.

E.Ostapenka džiaugiasi bent tuo, kad kol kas pavyko išvengti chemoterapijos.

"Juk ji labai nualina organizmą. Prieš paskiriant chemoterapiją, gydytoja paskyrė magnetinio rezonanso tyrimą įsitikinimui, kad nėra metastazių. Paaiškėjo, kad atsirado papildomas darinys. Mane operavęs chirurgas Vitalijus Sokolovas konstatavo, kad pooperacinėje ložėje susidarė skysčio sankaupa. Laukė dar viena nemaloni procedūra – teko šalinti šį skystį. Aiškinama, kad tai normalu ir tokie dalykai pasitaiko po operacijų. Laimei, metastazių nėra", – sveikatos būkle atvirai dalijosi E.Ostapenka.

Pasiilgo scenos

Su sunkia liga kovojantis E.Ostapenka pripažįsta nestokojantis optimizmo.

Jis su ilgesiu stebėjo televizijos transliuotą "Auksinių svogūnų" apdovanojimo ceremoniją.

Į ne vieną skandalą įsivėlęs atlikėjas neslepia puoselėjąs viltį sugrįžti į didžiąją sceną.

"Kurį laiką aš net kalbėti jėgų neturėjau. Organizmui buvo milžiniškas išbandymas. Nepakratysiu aš kojų, aš juos visus dar pergyvensiu", – juokavo atlikėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

"kaimynams" Eugenijaus Ostapenko mama

"kaimynams" Eugenijaus Ostapenko mama  portretas
Joks tu ne kaimynas ir ne kaimynė, o Eugenijų viešai šmeižiantis asmuo. Kokie dar kaimynai, naktiniai barai ir lošimo automatai ? Tu rašai(kalba netaisyta):"naktį jį matome besišlaistantį girtą apie naktinius barus, lošimų salonus." Taip išeina, kad tu naktimis nemiegi, o šlaistaisi apie naktinius barus ir lošimų salonus. Ką tu naktimis veiki prie naktinių barų ir lošimų salonų ? Limonadą geri ? Kaip tau negėda viešai šmeižti žmogų, kuris ne tik seniai nebevartoja alkoholio, bet net valgo tik sveiką maistą. Juk Eugenijui prieš 3 mėnesius (sausio 10 d.) buvo atlikta labai sudėtinga operacija, kurios metu jam pašalino piktybinį auglį ir jis po operacijos du mėnesius negalėjo atsikelti iš lovos, miegodavo maždaug po 20 valandų per parą, nes visiškai neturėjo jėgų. Tik neseniai jo organizmas atsistatė po operacijos, tačiau ir toliau jis yra gydomas onkologų. Dievo tu nebijai, jeigu viešai šmeiži antros stadijos vėžiu sergantį žmogų, ir Dievas tave nubaus už tokį įžūlų viešą šmeižtą.

"kaimynams" Eugenijaus Ostapenko mama

"kaimynams" Eugenijaus Ostapenko mama portretas
Joks tu ne kaimynas ir ne kaimynė, o Eugenijų viešai šmeižiantis asmuo. Kokie dar kaimynai, naktiniai barai ir lošimo automatai ? Jus rašote(kalba netaisyta):"naktį jį matome besišlaistantį girtą apie naktinius barus, lošimų salonus." Taip išeina, kad tu naktimis nemiegi, o šlaistaisi apie naktinius barus ir lošimų salonus. Ką tu naktimis veiki prie naktinių barų ir lošimų salonų ? Limonadą geri ? Kaip tau negėda viešai šmeižti žmogų, kuris ne tik seniai nebevartoja alkoholio, bet net valgo tik sveiką maistą. Juk Eugenijui prieš 3 mėnesius (sausio 10 d.) buvo atlikta labai sudėtinga operacija, kurios metu jam pašalino piktybinį auglį ir jis po operacijos du mėnesius negalėjo atsikelti iš lovos, miegodavo maždaug po 20 valandų per parą, nes visiškai neturėjo jėgų. Tik neseniai jo organizmas atsistatė po operacijos, tačiau ir toliau jis yra gydomas onkologų. Dievo tu nebijai, jeigu viešai šmeiži antros stadijos vėžiu sergantį žmogų, ir Dievas tave nubaus už tokį įžūlų viešą šmeižtą.

kaimynai

kaimynai portretas
Kokio užtarimo, taigi nuo ryto,ką ten nuo ryto ir naktį jį matome besišlaistantį girtą apie naktinius barus, lošimų salonus.Tegul nedykaduoniauja o eina ,kaip visi normalūs žmonės dirbti.Gėdos žmogus nebeturi.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių