Ar reikia išsaugoti senąjį pašto skyrių?

Kovo pradžioje, uždarius senąjį pašto skyrių uostamiesčio senamiestyje, užvirė aistros dėl šio unikalaus statinio paskirties išsaugojimo. Pašto stojo ginti ir Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, akcentuodamas, kad išskirtinio interjero pašto skyrius yra tapęs neatsiejama senamiesčio dalimi, savo unikalumu traukiančia tiek miestiečius, tiek ir turistus.

Šio pašto skyriaus patalpos Aukštojoje gatvėje nuosavybės teise priklauso įmonei "Lietuvos paštas". Pastatas, kuriame veikė pašto skyrius, įeina į 1978 m. restauruotų namų kompleksą, kurį sudaro penki XVIII–XIX a. simetriški, mansardiniais stogais dengti vidutinių miestiečių namai.

Vieni klaipėdiečiai stoja mūru, sakydami, kad pašto skyrius privalo būti išsaugotas, kiti prasitaria, jog dešimtis metų apskritai nėra užsukę į jokį pašto skyrių.

Erlandas:

– Nors Klaipėdoje yra visokių žavumų, tačiau aš visuomet užsieniečius savo draugus vesdavausi į šį pašto skyrių, norėdamas parodyti unikalų uostamiesčio kampelį. Tai ir architektūros, įstabaus interjero klausimas. Svečiui apsilankymas tokiame pašto skyriuje tampa nuotykiu. Užsienietis, siųsdamas atviruką iš šios autentiškos vietos, bičiuliams pažymi, kur jis šiuo metu lankosi. Šis pašto skyrius tuo ir žavus, kad jis turi savo istoriją. Tai ne tik paslauga, kurią teikia paštas, bet ir nuotaika, pojūtis, kurį patiria uostamiesčio svečiai. Manau, kad tai turizmo įvaizdžio dalis, kurios mes neteksime.

Eglė:

– Nelabai domiuosi šia problema. Ko gero, yra ir rimtesnių bėdų. Paskutinį kartą pašte buvau prieš daugybę metų. Tą kartą pasiėmiau kažkokią siuntą. Man asmeniškai pašto paslaugų nereikia. Bet žmonėms – ypač kurie gyvena atokiau – gal ir gerai, kad pašto skyrius būtų šalia.

Vilma:

– Man gaila senamiestyje buvusio pašto skyriaus. Girdėjau, kad visoje Lietuvoje uždaromi pašto skyriai. Manyčiau, reikia išsaugoti tokius unikalius dalykus. Senieji pašto skyriai mums įdomūs dėl savo istorijos, dėl paveldo dalykų. Juk tai taip pat mūsų senamiesčio dalis. Reikia viską daryti ir kovoti, kad būtų išsaugotas senasis pašto skyrius.

Veronika:

– Aš nesu klaipėdietė, todėl nieko nežinau apie senąjį pašto skyrių. Tačiau girdėjau, kad vyksta optimizacija ir pašto skyriai yra uždaromi. Manyčiau, visos pusės turi savų argumentų. Kita vertus, yra ir bendruomenių interesai. Ypač tose vietose, kurios yra atokesnės. Negaliu pasakyti, ar tai yra gerai, ar blogai. Reikia žiūrėti į kiekvieną pašto skyrių ir spręsti, ar būtent jį reikia išsaugoti. Nebuvau Klaipėdos pašte, bet štai Kauno senąjį pašto skyrių tikrai reikėtų išsaugoti. Manau, kad su paveldu susijusius dalykus vertėtų spręsti protingiau, net tik biurokratiniu būdu ir buhalteriniais skaičiavimais.

Diana:

– Nieko neteko girdėti apie pašto skyrių uždarymus. Pašto paslaugomis naudojuosi tik siuntoms išsiųsti. O mažiems miesteliams reikia ne tik pašto paslaugų, bet ir gydymo įstaigų. Kas bus, jei visos Lietuvos mažuosiuose miesteliuose nieko nebeliks? Viskas išsikelia į didmiesčius.

Paulius:

– Nieko nežinau apie šią problemą. Nesinaudojame pašto paslaugomis. Siunčiu elektroninius laiškus, o paprastų neberašau. Daugybę metų nesu nieko siuntęs. Nelabai man rūpi, ar bus pašto skyrių, ar ne. Gaila tik tų žmonių, kurie lieka be darbo. Tai jau yra blogai. Dar blogai, kad žmonės negalės užsisakyti laikraščių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ona

ona portretas
idomu kodel pastatas buvo nesildomas ?

Memellander

Memellander portretas
Būtinai reikia išsaugoti.Šį istoriniį paštą lanko ne vien vietiniai ,bet ir turistai.

Julius

Julius portretas
reikia ji uzdaryti, nes prisiemes dideli plota pasiimti siuntini is ten nepatogu, del parkavimo poblemu. dabar is kauno g turiu vaziuoti i senamiesti, nors galetu atidavinet siuntinius akropolyje, atrodo kad ta liepu pasta tik tai ir islaiko sito siuntu isdavimas is labai didelio ploto.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių