Specialus šventinis „Muzikuojančio kelto“ reisas

  • Teksto dydis:

Klaipėdoje jau devintąją vasarą vykstantis festivalis ant vandens „Muzikuojantis keltas“ šiemet per Jūros šventę, kitą sekmadienį, surengs papildomą – specialų šventinį reisą su ypatingais svečiais.

Jo metu ant „Muzikuojančio kelto“ denio susitiks dviejų „Eurovizijos“ dainų konkurso dalyvių – Aleksandro Rybako, norvegų smuikininko, dainininko, kompozitoriaus ir aktoriaus, 2009-aisiais atstovavusio Norvegijai „Eurovizijos“ dainų konkurse Maskvoje ir šį konkursą laimėjusio su daina „Fairytale“, ir Sashos Song, Lietuvoje puikiai žinomo dainininko, dainų žodžių autoriaus, muzikanto bei tų pačių metų „Eurovizijos“ dainų konkurso dalyvio, atstovavusio Lietuvai, – keliai.

Smuikas A.Rybako gyvenime užima nepaprastai svarbią vietą – juo muzikantas griežia nuo penkerių. O dainuoti jis pradėjo, kaip prisipažino pats, siekdamas atkreipti merginų dėmesį… „Dabar koncertuoju dažniausiai Europoje ir JAV. Mano gastrolių grafikas labai intensyvus. Be to, ne tik dainuoju, bet ir kuriu dainas kitiems atlikėjams. Tad darbų – į valias. Mano namai visur, kur esu mylimas ir laukiamas“, – tvirtino populiarus atlikėjas. Popmuziką ir klasikinį repertuarą derinantis muzikantas pernai koncertavo Lietuvoje, Kristupo vasaros festivalyje, ir patikino, kad nesibaido mažesnių scenų – vyksta visur, kur tik jo laukia gerbėjai.

Šiam Europos numylėtiniui „Muzikuojančio kelto“ šventinio reiso metu talkins šokių kolektyvas „Time to Show“. Dainininkas su šiais lietuviais susipažino daugiau nei prieš metus per savo atstovą Baltijos šalyse. A.Rybakui taip patiko dirbti drauge, kad pakvietė juos tapti jo šokėjais ir keliauti kartu po pasaulį.

„Lietuvoje man labai lengva – daug žmonių čia kalba angliškai, taip pat rusiškai. Džiaugiuosi tuo, nes galiu kalbėti bet kuria iš šių kalbų. Nors ne visada suprantu pašnekovus, jie mane supranta puikiai. Be to, iš 700 tūkst. mano „Facebook“ puslapio gerbėjų didžiulė dalis yra lietuvių. Todėl ir koncertuodamas Lietuvoje surenku daug publikos – gerbėjų ateina vis daugiau ir daugiau. Ačiū jiems. Ir visiems. Iki susitikimo ant „Muzikuojančio kelto“ denio liepos 26-ąją“, – šypsojosi klaipėdiečių festivalio svečias.

Nebe pirmąsyk „Muzikuojančiame kelte“ dainuosiantis S.Song ant festivalio denio šiąvasar pasirodys su dainų programa „Siela, žodžiai ir muzika“, kurioje skambės pačios populiariausios jo atliekamos dainos. Tarp jų – legendinė, jau 20 metų skambanti daina „Mama“, „Eurovizijos“ scenoje aidėjęs kūrinys „Pasiklydęs žmogus“, šiemet LRT „Dainų dainoje“ pripažinta geriausia dueto daina „Aš lauksiu“, populiarioji „Gera būti dviese“ bei „Siela, žodžiai ir muzika“. Publikos laukia atviras, šiltas susitikimas su  S.Song, nepaliksiantis abejingų tiek jaunų, tiek vyresnių klausytojų.

„Muzikuojantis keltas“ / keltas „Nida“ liepos 26 d. išplauks 20.30 val. iš Šiaurės rago (Danės g. 1). Plaukimo po marias trukmė –  2 val. Bilietai – po 28 Eur (96,68 Lt), juos platina „Bilietų pasaulis“. Festivalį „Muzikuojantis keltas“ organizuoja bendrovė „Promo Plius“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių