Proza skaitoma rudenį (programa)

  • Teksto dydis:

Klaipėdos rašytojų sumanyta prozos skaitymų šventė, šiemet rengiama lapkričio 2–6 dienomis, prasidės uostamiestyje ir čia baigsis, prieš tai aplankiusi Klaipėdos bei Šilutės rajonus.

„Tai, kad proza skaitoma rudenį, nėra nepaneigiamas postulatas. Nes visi žino, jog gera proza skaitoma ištisus metus, o mes, pamario rašytojai, taip provokuojamai pavadinome savo šventę, kuri kažkada vadinosi Novelės rudeniu ir turi ilgametes, gilias tradicijas, – sakė Lietuvos rašytojų sąjungos (LRS) Klaipėdos skyriaus pirmininkas prozininkas Juozas Šikšnelis. – Ką žadame šį sąlyginai šiltą rudenį? Tradicinius renginius su naujais veidais bei su Rimanto Černiausko ženklu, nes šventė bei trumpų prozos tekstų konkursas vadinasi „Ir vaikams, ir sliekams, ir vanagams“. Trumpai tariant, rašytojai visą savaitę intensyviai lankys miesto mokyklas ir dalyvaus literatūros pamokose, kalbėdami apie literatūrą ir skaitydami savo kūrybą. Vyksime aplankyti R.Černiausko gimtosios Švėkšnos bei Gargždų, kur susitikę su vietos bendruomene prisiminsime du kraštiečius – R.Černiauską ir A.Ramoną. Paskutinę šventės dieną paskelbsime trumpų rašinių konkurso „Ir vaikams, ir sliekams, ir vanagams“ rezultatus bei nugalėtojus, skaitysime kūrybą Klaipėdoje.“

Šventėje žada dalyvauti rašytojai Jurgis Gimberis ir Vidmantas Kiaušas Elmiškis iš Kauno, Red Kudu iš Talino, Borisas Bartfeldas ir Olegas Gluškinas iš Karaliaučiaus bei būrys LRS Klaipėdos skyriaus narių.

Lapkričio 5 d. prozos kūrėjai 15 val. lankysis Švėkšnos bibliotekoje, 18 val. – Gargždų bibliotekoje.

Baigiamieji skaitymai vyks Klaipėdos apskrities viešosios I.Simonaitytės bibliotekos Gerlacho palėpėje lapkričio 6 d. 17 val.

Renginio partneriai – LRS Klaipėdos skyrius, Klaipėdos apskrities viešoji I.Simonaitytės biblioteka, Klaipėdos rajono savivaldybės J.Lankučio viešoji biblioteka ir Šilutės rajono savivaldybės F.Bajoraičio viešoji biblioteka. Prozos skaitymus remia Klaipėdos miesto savivaldybė.

Visa programa

„Ir vaikams, ir sliekams, ir vanagams“

Lapkričio 2–6 dienomis

Trumpo rašinio konkursas – tinklapyje  https://klrasytojai.wordpress.com/

Literatūrinės pamokos miesto mokyklose, dalyvaujant rašytojams:

Lapkričio 2 d. 14 val. – Klaipėdos siuvimo ir paslaugų verslo mokykloje – Rita Kairienė;

Lapkričio 3 d. 9.50 val. – Klaipėdos „Aukuro“ gimnazijoje – Algis Kuklys;

Lapkričio 4 d. 14 val. – Klaipėdos Vydūno gimnazijoje – Vytautas Čepas;

Lapkričio 5 d. 13.50 val. – Klaipėdos „Baltijos“ gimnazijoje – V.Čepas;

Lapkričio 6 d. 10.45 val. – Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijoje – J.Gimberis, V.Kiaušas-Elmiškis;

Lapkričio 6 d. 13 val. – Klaipėdos „Baltijos“ gimnazijoje – Nijolė Kepenienė;

Lapkričio 6 d. 10 val. – Klaipėdos „Aitvaro“ gimnazijoje – B.Bartfeldas ir O.Gluškinas.

Lapkričio 5 d. 15 val. – skaitymai Švėkšnos bibliotekoje, 18 val. – Gargždų bibliotekoje. Dalyvaus V.Kiaušas-Elmiškis, J.Gimberis, R.Kuudu, B.Bartfeldas, O.Gluškinas, J.Šikšnelis, N.Kepenienė, Clandestinus.

Lapkričio 6 d. 17 val. – baigiamieji skaitymai Klaipėdos apskrities viešosios I.Simonaitytės bibliotekos Gerlacho palėpėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių