Palangoje koncertuos abrobliuzo karalius

  • Teksto dydis:

Šeštadienį 19 val. „Ramybės“ kultūros cente Palangoje (Vytauto g. 35) skambės bamileke kalba – koncertuos pasaulyje pripažintas bliuzo dainininkas ir muzikantas, abrobliuzo karaliumi tituluojamas kamerūnietis Rolandas Tchakounte su grupe.

Šis originalus atlikėjas įrodo kad bliuzas neturi ribų – savo kūryboje jis sėkmingai maišo afrikietiškas tradicijas, amerikietišką bliuzą bei dainavimą gimtąja bamileke tarme. Rolando atliekamas bliuzas – gilus, subtilus, intymus, asmeniškas. Kamerūne gimęs, Prancūzijoje gyvenantis multiinstrumentalistas muzikuoti pradėjo mušamaisiais instrumentais, vėliau išmoko groti gitara, pianinu ir lūpine armonikėle.

Kadaise išgirstas legendinio bliuzo dainininko Johno Lee Hookerio singlas „Crawling Kingsnake“ Rolandui padarė tokį didelį įspūdį, kad jis turėjo tik vieną svajonę – tapti bliuzo atlikėju. Šis ir gimtąja kalba dainuoti įkvėpęs dainininkas iš Malio Ali Farka Toure prisidėjo prie to, jog R.Thakounte dabar yra lyginamas su tokiais atlikėjais kaip Sun House, Robertas Johnsonas, Edmore Jamesas, Muddy Watersas, Charlie Pattonas.

R.Thakounte muzika – tai „laukinė melodija“, kurioje atsispindi visa jausmų gama, varijuojanti nuo liūdesio iki džiaugsmo. Naujausiame albume „Ngueme and Smiling“(2015 m.) Rolandas atskleidžia prigimtinį afrikiečių džiaugsmą – dainuoja apie juoko galią, laisvę ir viltį, siekia bliuzui grąžinti jo pirminį skambesį, grįžti prie afrikietiškų šaknų. „Mano didžiausia svajonė, kad žmonija taptų viena darnia šeima, kurioje neegzistuoja jokie skirtumai tarp kitokios rasės ar odos spalvos žmonių“, – sakė atlikėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Dar tokio muzikos stiliaus neteko girdeti ha ha...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių