Lėlininkas seks pasaką apie tris seseris

  • Teksto dydis:

Šeštadienį klaipėdiečių šeimos teatras „Lino lėlės“ Klaipėdos dramos teatro Kamerinėje salėje rodys spektaklį „Lietuviška pasaka apie tris seseris“.

Jo aktorius, režisierius, dalininkas ir idėjos autorius – Linas Zubė, kompozitorius – Algirdas Zigmantas. Tai subtilus, rafinuotas, elegantiškas lėlių vaidinimas vaikams ir visai šeimai, kurio kūrėjas L.Zubė įkvėpimo semiasi iš lietuvių liaudies pasakų ir kalba apie kitokį žmogų, vienų vadinamą tiesiog kvailiu, kitų – išminčiumi.

Neformuluodamas skambių frazių, nekartodamas TV ekranų brukamų temų, lėlininkas subtiliai, neįkyriai, elegantiškai ir kultūringai kviečia apmąstyti proto ir kvailumo kategorijas, gyvenimo suteikiamą galimybę rinktis ir per kančią, per pasmerkimą gauti atlygį – daug vertingesnį nei materialieji turtai. Sykiu spektaklio režisierius ir aktorius formuluoja ir kitą mintį: kiekvienas mūsų mažumėlę esame „trečiasis brolis“ ar „trečioji sesuo“, tik savo kitoniškumą kaip įmanydami slepiame. Kodėl?..

Lėlininko L.Zubės kuriamas sceninis pasaulis –  itin jautrus, subtilus, santūrus, išmintingas, o žiūrovui siūlomas pastelinis šio spektaklio vaizdas – poetiškas ir nevienareikšmis, todėl „Lietuviška pasaka apie tris seseris“ turėtų būti ypač patraukli tikro teatro gerbėjams.

„Aš vengiu didaktikos, bet esu labai didaktiškas. Ištisai moralizuoju. Pirštu rodau, kas gera, kas negera.  Žodžiu, toks truputį banalus“, –  prisipažino lėlininkas L.Zubė, neabejojantis savo žiūrovų – nesvarbu kokio amžiaus jie būtų – intelektu. Jis žino, kad jo pasakojama istorija vis tiek vienaip ar kitaip – priklausomai nuo turimos patirties, nuo atvirumo pasauliui, nuo emocinio pagavumo – bus suprasta.

Bilietai į spalio 15 d. 12 val. Klaipėdos dramos teatre vyksiantį „Lino lėlių“ spektaklį „Lietuviška pasaka apie tris seseris“ – po 5 Eur. Laukiami visi – maži ir dideli.


Šiame straipsnyje: lėlėsLinas Zubėspektaklis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių