Klaipėdos technologijų mokymo centre – paroda „Šepetėlių kovos“

Klaipėdos technologijų mokymo centre duris atvėrė fotografijų paroda „Šepetėlių kovos“. Ši paroda puikus vizažistų ir fotografų bendro darbo rezultatas.

Parodos lankytojai išvys įamžintus „Estetikos ir grimo akademijos“ rengto kūno tapybos čempionato dalyvių darbus. Čempionato partneriu tapusio Klaipėdos technologijų mokymo centro fotografai fiksavo spalvingas grimo virtuozų darbų akimirkas ir pasistengė, kad tapytų kūnų ekspresija būtų perkelta į nuotraukas ir keltų ne mažesnį susižavėjimą nei čempionato metu.

Kūno tapybos čempionatas „Šepetėlių kovos“ vyko „Švyturio“ arenoje mados, stiliaus ir grožio parodos „Moters kodas“ metu. Klaipėdiečiai turėjo unikalią galimybę gyvai stebėti jaunųjų vizažisčių varžytuves. Kovose dalyvavo 12 merginų, kurios atstovavo „Estetikos ir grimo akademijai“ bei Klaipėdos technologijų mokymo centrui. Čempionatą jau šeštus metus iš eilės surengė „Estetikos ir grimo akademijos“ įkūrėja Ineta Ragainytė, kuri ne tik organizuoja grimo mokymus, bet ir yra vizažo mokytoja Klaipėdos technologijų mokymo centre.

Kūno tapybos čempionato dalyvės turėjo per penkias valandas ne tik sukurti pačios išgalvotą personažą ir taip atskleisti darbo temą, bet ir tinkamai panaudoti techniką bei gebėti išradingai pristatyti savo kūrinį.

Konkurso dalyves ruošė I. Ragainytė ir Lijana Savickienė.

„Konkurso dalyviai kasmet parodo vis aukštesnį profesionalumą, kaskart padaro vis įdomesnių darbų. Anksčiau dar turėdavome pasakoti ir įtikinėti, kam reikalingas grimas. Dabar mūsų mokinės labai sėkmingai dirba, turi darbo teatruose, užsakomuosiuose renginiuose. Labai džiaugiuosi jų pasiekimais“, – po renginio sakė I. Ragainytė.

Fotoparodos kūrėjai – KTMC fotografijos profesijos mokytojas Joranas Bružinskas ir mokinys Petras Paulauskis.

Be fotografų įžvalgų ir susidomėjimo darbais šios parodos ir nebūtų. Grimas ir kūno tapyba glaudžiai susijusi su fotografija. Jei darbas neįamžintas nuotraukoje, tai darbo ir nėra. Kuo toliau, tuo labiau populiarėja užsakomosios fotosesijos, kurioms nebėra ribų. Vis dažniau užsakovai virsta podiumo ar personažų herojais.

Plačiau apie parodos įgyvendinimą pasakoja fotografas J. Bružinskas ir P. Paulauskis:

„KTMC fotografo specialybės mokiniai dalyvavo projekte-konkurse „Šepetėlių kovos“. Kūno piešimas reikalauja didelio profesionalumo ne tik vizažo srityje, bet ir fotografijos. Ši kūno tapybos sritis naudojama ne tik kino industrijoje ar teatre, bet ir pramogų sferoje. Nelengva užduotis būsimiems profesionaliems fotografams atskleisti kūrinio temą ir perteikti nuotaiką, fotografas turi panaudoti daug kompetencijų, įgytų mokantis specialybės: fototechnikos išmanymo, fotostudijos apšvietimo, modelių pozavimo, vaizdų redagavimo, fotografijų paruošimo spaudai, spausdinimo, fotografijų eksponavimo.“

Paroda lankytojų laukia nuo kovo 8 d., 15 val., Klaipėdos technologijų mokymo centro Menų skyriaus II aukšto erdvėse, adresu J. Janonio g. 15, Klaipėda.

Parodą atidarė:

Violeta Petrušienė – KTMC direktorė;

Ineta Ragainytė – „Estetikos ir grimo akademijos“ direktorė, KTMC vizažo modulio profesijos mokytoja;

Joranas Bružinskas – fotografijos specialybės profesijos mokytojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių