Klaipėdos kultūros fabrike – teatro savaitgalis

  • Teksto dydis:

Klaipėdos kultūros fabrike (Bangų g. 5A) šis savaitgalis – ir vėl su teatro ženklu. Jame vaidins Laisvasis ir Klaipėdos jaunimo teatrai.

Apie meilę – kaip iššūkį

Penkerių metų gimtadienį šiemet šventusio Klaipėdos laisvojo teatro kūrybinė „specializacija“ – kameriniai spektakliai, kurių herojai įtaigiai ir atvirai pasakoja žiūrovams istorijas apie intensyvias, ribines savo gyvenimo patirtis. Šį savaitgalį Kultūros fabrike teatras surengs du pasirodymus.

Šiandien 12 val. daugiafunkcėje salėje bus rodomas jo monospektaklis pagal Jaroslavos Pulinovič pjesę „Natašos svajonė“ (režisierius Nerijus Gedminas, vaidina Deimantė Šipalytė). Paauglė iš globos namų, užaugusi aplinkoje, kurioje savo tiesas reikia ginti ir įrodinėti kumščiais, įsimyli vietinio laikraščio žurnalistą. Ar šis jausmas gali tapti jos laimingu bilietu į suaugusiųjų pasaulį? Vos 26 metų rusų dramaturgė J.Pulinovič jau yra tapusi įvairiausių literatūrinių premijų laureate, o klaipėdiečių sukurtas spektaklis sėkmingai pristatytas tarptautiniuose monospektaklių bei studentiškų teatrų festivaliuose.

Sekmadienį 18 val. Laisvasis teatras pakvies į spektaklį „Šokis“ (rež. N.Gedminas), pernai sukurtą pagal šiuolaikinės danų dramaturgės Marie Markvard Andersen pjesę nelaimingos meilės tema. Sunku būtų priskirti jį konkrečiam žanrui: dramos spektaklis su šiuolaikinio šokio elementais ar šokio spektaklis su teksto intarpais? Į šį klausimą gali atsakyt tik spektaklio kūrėjai – du aktoriai (Aina Norgilaitė ir Ričardas Bartašius) ir du šokėjai (Dovilė Binkauskaitė / Roberta Leščinskaitė ir Darius Berulis) bei režisierius N.Gedminas. Ir, žinoma, žiūrovai.

Antioperos premjera

Šeštadienį 19 val. Klaipėdos jaunimo teatras (KJT) rodys premjerą, skirtą kompozitoriaus Giedriaus Kuprevičiaus 70-mečiui. 1976-aisiais jo pagal absurdo dramaturgijos pradininko Eugene’o Ionesco dramą sukurtoje ir iki šiol dar niekur nepastatytoje antioperoje „Pamoka“ jaunieji teatro menininkai sujungė savo garsiųjų muzikinių ritminių vaidinimų įdirbį su absurdo teatro estetika ir filosofiniais leitmotyvais. Aptarti juos išsamiau bus galima po spektaklio vyksiančiame susitikime su antioperos kūrybine grupe, kurioje yra dirigentės amplua pasirodysianti Evelina Lozdovskaja bei KJT aktoriai, scenografė Renata Valčik, šviesų dailininkas Artūras Lepiochinas ir teatro vadovas Valentinas Masalskis.

Sekmadienį 12 val. Kultūros fabrikas buria jauniausią uostamiesčio publiką ir tėvelius į KJT edukacinį spektaklį „Knygų personažai atgyja“. Režisierės Neringos Krunglevičiūtės bei aktorių kūrybinės grupės pajėgomis garsiausių knygų vaikams „Mažylis ir Karlsonas, kuris gyvena ant stogo“, „Pepė Ilgakojinė“, „Batuotas katinas“ ir kitų personažai kvies įsitraukti į interaktyvų žaidimą, populiarinantį skaitymą.

Bilietus į visus šiuos spektaklius platina „Tiketa.lt“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių