„Klaipėdos knygos“ konkurso kulminacija

Uostamiesčio savivaldybės I.Kanto viešosios bibliotekos Meno skyriuje išdalyti 13-ojo konkurso "Klaipėdos knyga" apdovanojimai.  Paaiškėjo populiariausias ir gražiausias leidinys, taip pat nominacijos "Knyga, prakalbinusi popierių" nugalėtojas.

Šiais metais varžėsi 26 naujos knygos. Anot konkurso organizatorių, geriausias iš jų išrinkti nebuvo lengva.

Po ilgų diskusijų "Gražiausios knygos" titulas skirtas knygai, nustebinusiai savo neįprasta forma, – Beno Šarkos ir Remigijaus Treigio albumui "Vidurnakt ir giliau" (Kūrėjų sąjunga, S.Jokužio leidykla-spaustuvė), kurio tiražas siekia 200 egzempliorių.

Į dėžutę sutalpintos 124 nuotraukos, surinktos iš internetinės erdvės. Anot knygos autorių, žodžiais ne visada galima papasakoti ir užrašyti atrastas būties akimirkas.

Bendraudami vaizdais kiekvieną dieną vidurdienį ir vidurnaktį kūrėjai praleido daugiau nei vienerius metus. Nesibaigiantis pokalbis be žodžių (tik vaizdais) internetinėje erdvėje įtraukė ir atsitiktinius lankytojus.

Knyga-laureatė yra neįprasto formato ir bet kada gali pavirsti paroda.

Populiariausiu 2018 m. leidiniu bibliotekos skaitytojų valia šiemet išrinkta Vytauto Kuso knyga "Kertinis akmuo: lietuviški trieiliai ir dailės miniatiūros: knyga skirta Lietuvos 100-mečiui paminėti".

Šią poezijos knygą, papuoštą paties autoriaus kurtomis miniatiūromis, išleido spaustuvė "Druka".

Populiariausios knygos balsavimas beveik mėnesį vyko penkiuose Klaipėdos bibliotekos padaliniuose ir internetu. Renkant knygą iš viso balsuota 2 051 kartą. Iš jų – 760 kartų raštu, 1 291 – internete.

Na, o naujausioje nominacijoje "Knyga, prakalbinusi popierių" nugalėtoja tapo pasakų vaikams knyga "Kas tas Asis?", kurios autorė – Rita Latvėnaitė. Knygą išleido Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla.

Iš viso konkurse dalyvavo 27 knygos ir 13 leidėjų. Viena knyga – Andrejaus Fomino "Lietuvos Stačiatikių Bažnyčios istorija: trumpa apžvalga" ("Druka") dėl savotiško istorijos interpretavimo iš konkurso buvo pašalinta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių