Klaipėdos brass kvintetas – su nauja jėga

  • Teksto dydis:

Šį penktadienį 18.30 val. Klaipėdos koncertų salė buria į virtualų koncertą „Brass kvintetas + 1“. Jame pasirodys Klaipėdos brass kvintetas: Sigitas Petrulis (trimitas), Jonas Katauskas (trimitas), Mindaugas Paškauskas (valtorna), Arvydas Stakvilevičius (trombonas) ir Vidmantas Liasis (tūba). Kartu muzikuos Petras Vyšniauskas (saksofonas).

Aktyvus uostamiesčio muzikinio gyvenimo dalyvis Klaipėdos brass kvintetas šiemet skaičiuoja 35-uosius kūrybinės veiklos metus, o jo meno vadovas S.Petrulis mini darbo šiose atsakingose pareigose penkmetį. Pastaraisiais metais visiškai atsinaujino kolektyvo sudėtis, tad dabar kvintetas dar su didesne jėga ir entuziazmu yra nusiteikęs siekti profesinių aukštumų, plėsti koncertinio repertuaro horizontus.

Šiuos metus klaipėdiečiai pradeda nauju koncertų ciklu „Brass kvintetas +“, kuriame pasirodys kartu su įvairiais instrumentais grojančiais kolegomis.

Pirmasis ciklo koncertas pristatys klaipėdiečių programą su P.Vyšniausku – bene daugiausiai titulų pelniusiu mūsų šalies saksofonininku, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatu, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesoriumi. Šio puikaus atlikėjo ir jo ištikimiausio instrumento draugystė tęsiasi jau daugiau nei 50 metų. P.Vyšniauskas ir jo saksofonas užkariavo klausytojų širdis įvairiausiuose pasaulio kampeliuose, tačiau atlikėjui visada malonu sugrįžti į jaunystės miestą Klaipėdą ir muzikuoti su bendraminčiais.

Saksofono virtuozas P. Vyšniauskas. (Dmitrijaus Matvejevo nuotr.)

Koncerto programa, pasak kvinteto meno vadovo S.Petrulio, yra muzikinė kelionė po pasaulį, aplankant Argentiną, Angliją, Norvegiją ir, žinoma, sugrįžtant į Lietuvą, kurios gaivūs šaltiniai maitina kūrybingas asmenybes. Skambės Georgo Friedricho Handelio, Astoro Piazzollos, Jano Magne Forde’o, Abdullah Ibrahimo, Fats Wallerio, Lautherio Hendersono ir klaipėdiečio Rimanto Giedraičio kūriniai.

Koncertą bus galima nemokamai stebėti internetu „Facebook“ tinkle: https://fb.me/e/5UfwsAoJd arba „YouTube“ platformoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo

Jo portretas
Studente, aiškiai matyti, kad pavydas bambą graužia :)

Studentas

Studentas portretas
Jeigu Petrulis nebegrotų, būtų galima klausytis. O dabar tas falšyvas žviegimas, besimėgaujant, atseit, plačiu diapazonu, klaikiu tembru, primenančiu skerdyklos garsus, ir netikslia intonacija- nė Petras nepadės.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių