Klaipėdoje vyks „Vokiško kino dienos“

  • Teksto dydis:

Po Lietuvą jau penktąjį kartą keliauja „Vokiško kino dienos“. Pabuvojęs Vilniaus, Kauno, ir Šiaulių kino salėse, festivalis kovo 19–21 d. vyks Klaipėdoje.

Šiemet jame rodoma 11 naujausių kino filmų iš vokiškai kalbančio Europos regiono – Vokietijos, Austrijos ir Šveicarijos. Iš jų šeši pasieks uostamiestį. Trumpai – apie juos.

Festivalis turi ką pasiūlyti tiek įvairioms žiūrovų amžiaus grupėms, tiek skirtingų kino žanrų mėgėjams. Štai vokiško kino šventę Vilniuje atidariusioje komedijoje „Superego ir Tu“ (2014) Lietuvos publikai jau gerai pažįstamas André Wilmsas vaidina senatvinio užmaršumo bei patologinės virtuvės fobijos kamuojamą psichologą. Šis aktorius Lietuvoje neseniai viešėjo su įžymiuoju Heinerio Goebbelso spektakliu „Max Black“.

O jaudinančios socialinės dramos „Džekas“ (2013) pagrindinis herojus – dešimtmetis berniukas, kurį įkūnijo už ypač įtaigią vaidybą kritikų išliaupsintas Ivo Pietzckeris. Jis atskleidžia vaiko, kurio pečius anksti užgulė sunki atsakomybės našta, pasaulį.

Romantiška drama „Mylimos seserys“ (2013) vaizduoja painią žymaus rašytojo Friedricho Schillerio meilės istoriją su dviem seserimis, Šarlote ir Karolina, vykusią XVIII a. pabaigoje.

Vokietijos kino premijos laureatės Feo Aladag dramoje „Tarp skirtingų pasaulių“ (2013) publika susidurs su niūria karų nuniokoto Afganistano tikrove. O satyra „Kanibalų metas“ (2013) su gera doze sarkazmo atskleidžia klestinčių verslo konsultantų gyvenimo spindesį ir skurdą.

Austrų režisieriaus Stefano Ruzowitzkio, kuris yra pelnęs „Oskarą“, dokumentiniame filme „Radikalus blogis“ (2013) keliamas klausimas, kaip galėjo šitaip atsitikti, kad jauni vyrai ir gerbiami šeimų tėvai Antrojo pasaulinio karo metais diena po dienos galėjo žudyti motinas, vaikus ir kūdikius...

„Vokiško kino dienos“ Klaipėdoje baigs savo penktąją kelionę po Lietuvą.

Programa Klaipėdoje

Kovo 19 d. – „Vokiško  kino dienų“ atidarymas Klaipėdoje. 17 val. – „Džekas“, 19 val. – „Kanibalų metas“.

Kovo 20 d. 17 val. – „Superego ir Tu“, 19 val. –„Tarp skirtingų pasaulių“.

Kovo 21 d. – festivalio uždarymas. 17 val. – „Mylimos seserys“, 20 val. – „Radikalus blogis“.

Filmai bus rodomi Klaipėdos kultūros fabrike (Bangų g. 5A). Bilietai – po 3–4 Eur (10,36–13.81 Lt) juos platina „Tiketa.lt“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių