Klaipėdiečiams skirtoje koncertinėje programoje – A. Paley ir R. Kudriašovas

  • Teksto dydis:

Į Klaipėdos koncertų salę (KKS) grįžta tarptautines scenas užkariavę muzikai – pianistas Alexander Paley ir operos solistas Romanas Kudriašovas. Pirmą kartą uostamiestyje duetu pasirodysiantys atlikėjai, uostamiesčio publikai pristatys išskirtinę žymių kompozitorių – Ludwigo van Beethoveno ir Roberto Schumanno – kūrinių balsui ir fortepijonui programą.

„Šiam koncertui, specialiai paruoštoje programoje, atrinkome R. Schumanno ir L. Beethoveno dainas, kurias jungia pavasario tema: atgimstanti gamta pažadina ir jausmus. Įsimylėjimas, meilės prisipažinimai ir nusivylimai – atsispindi gamtoje, kuri personifikuojama ir tampa vieninteliu lyrinio subjekto pašnekovu“, – užsiminė R. Kudriašovas.

Pirmoje koncerto dalyje bus atliktos L. Beethoveno dainos: pagal vokiečių poeto Friedricho von Matthissono eiles sukurta „Adelaidė“ bei ciklas „Tolimajai mylimajai“ („An die ferne Geliebte“), kurio tekstų autorius yra austras Alois Jeitteles.

Antroje koncerto dalyje klausytojai išgirs žymiausią R. Schumanno dainų ciklą „Poeto meilė“ („Dichterliebe“). Šių dainų tekstų autorius – poetas Heinrich Heine.

A. Paley – vienas labiausiai uostamiesčio klausytojų laukiamų atlikėjų. „Klaipėdoje aš esu grojęs daugiau nei kuriame kitame Lietuvos mieste. Dėl to mano santykis su Klaipėdos koncertų sale ir jos publika yra labai ypatingas,“ – sako pianistas.

Tarptautiniu mastu pripažintas atlikėjas garsėja savo išskirtine technika ir asmenybės charizma. Kasmet jis surengia apie 80 koncertų visame pasaulyje. Anksčiau tarp Niujorko ir Paryžiaus gyvenęs pianistas pastaruoju metu daug laiko praleidžia Lietuvoje.

Iš Klaipėdos kilęs R. Kudriašovas po studijų Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje tobulinosi ir karjeros siekia užsienyje. Operos solistas yra dainavęs svarbiuose festivaliuose ir koncertų salėse nuo Londono iki Abu Dabio.

Į jaukų koncertą, kuriame pianistas A. Paley ir baritonas R. Kudriašovas atliks meilės dainas, klausytojai kviečiami gegužės 19 d. 18.30 val. KKS. Daugiau informacijos www.koncertusale.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių