Festivalio šviesa – nuoširdžios vaikų šypsenos

Klaipėdiečiai ir miesto svečiai lietingą liepos 2-osios šeštadienį dalyvavo nacionaliniame Lietuvos globojančių šeimų vasaros festivalyje „Vaikai yra vaikai“.

Šis festivalis vainikavo birželio 27 – liepos 3 dienomis vykusius vaikų globos savaitės renginius. Ypatingas dėmesys, pasirodymai bei pramogos buvo skirti ne tik visos Lietuvos, bet ir iš karo niokojamos Ukrainos atvykusiems vaikams. 

Padėka – už meilę vaikams

Šventė startavo su Klaipėdos Jeronimo Kačinsko muzikos mokyklos berniukų ir jaunuolių choru „Gintarėlis“, kurie sugiedojo Lietuvos Respublikos himną.

Po jo mažuosius dalyvius pasveikino ir gražios šventės palinkėjo uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas.

Niekada nėra vėlu turėti vaikystę.

„Nuoširdžiai džiaugiuosi matydamas tokį gausų, šviesų ir spinduliuojantį gera energija jūsų būrį čia, Klaipėdoje. Tikiu, kad išsivešite pačius geriausius įspūdžius. Per tuos metus, kada paskutinį kartą buvome susitikę Kaune, pasaulis pasikeitė neatpažįstamai. Visa tai, ką vertinome iki tol įprastiniais žodžiais, sampratomis, emocijomis įgavo visiškai kitą spalvą, emociją, jausmą. Vaikai yra vaikai ne tik pas mus, bet ir ten toli nuo mūsų, Ukrainoje. Ten mūsų paramos, pagalbos, globėjavimo reikia dar daugiau. Linkiu nesidairyti į dangų, o žiūrėti vieni kitiems į akis ir jose ieškoti geros, žmogiškos šilumos, atjautos, supratimo ir palaikymo“, – linkėjo meras.

Ypatingą sveikinimą vaizdo įrašu skyrė Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda kartu su žmona Diana Nausėdiene.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė padėkojo visiems šalies globėjams, išdrįsusiems ir atvėrusiems mažiesiems ne tik savo širdis, bet ir namų duris.

„Globa yra pagalba, ištiesta ranka kitam, mažesniam, silpnesniam būtent tada, kada jos reikia labiausiai. Čia yra šitiek daug ištiestų rankų, šiltų širdžių, meilės ne tik savai šeimai, bet ir tam, kuriam kažkada reikėjo labiau ir kuris dabar yra šeima. Esu be galo dėkinga kiekvienam Lietuvos globėjui. Turėjome progą įsikitinti, kad esame stipri valstybė“, – teigė M.Navickienė.

Siekia 4 tūkst.

Pasak Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos vadovės Ilmos Skuodienės, šiuo metu Lietuvoje yra daugiau negu keturi tūkst. šeimų, priėmusių vaikus į savo namus.

„Niekada nėra vėlu turėti vaikystę. Ačiū jums, globėjai, kurie atvėrėte savo širdis bei namus. Tikiuosi, kad tas skaičius kasmet augs ir kitais metais mūsų bendruomenė pasieks daugiau kaip penkis tūkst.“, – džiaugėsi I.Skuodienė.

Palaikė naujas tradicijas

Šis festivalis vyksta antrus metus iš eilė. Pernai jis vyko Kaune. Tąkart klaipėdiečiai į jį atvyko ne tuščiomis – atsivežė Klaipėdos miesto šeimos ir vaiko gerovės cento narių sukurtą himną, skirtą būtent šiai šventei. Tad jį sugiedoti Klaipėdoje buvo pakviesta muzikos atlikėja Simona Timašiovienė.

Siekiant sukurti dar vieną šio festivalio tradiciją, visi buvo pakviesti į bendrą šokį.

Klaipėdos sporto klubo „Apelsinas“ treneriai Laura, Donata ir Dovydas ragino pasilinksminti šokant pagal jų rodomus judesius.

Nors tuo metu prasidėjo lietus, geros nuotaikos jis niekam neištirpdė. Įvairaus amžiaus vaikai, su skėčiais rankose, šoko ir linksminosi kartu su vedėjais.

Nuo šventės atidarymo pradžios buvo galima išbandyti įvairias pramogas – apsilankyti pripučiamų atrakcionų zonoje, burbulų dėdės laboratorijoje, knygų palapinėje susipažinti su knygų autoriais, dažais nuspalvinti tikrą automobilį, apyrankių dirbtuvėlėse susikurti norimą apyrankę, o veidų spalvinimo palapinėje pasipuošti veidą įvairiais paveikslėliais.

Be to buvo ir dvylika momentinių užduočių, jas atlikę ir gavę gerus rezultatus, vaikai galėjo gauti apdovanojimus – triratukus, slides, didžiąsias šaškes, pagalvių mūšį, tinklinį, boulingą ir daugelį kitų.

Susirinkusiuosius džiugino Monique ir Vido Bareikio koncertai.

Šventės pabaigoje vyko teatralizuotas šventės uždarymas su Klaipėdos jaunimo teatro trupe „Taškas“, kurio metu V.Grubliauskas Globėjų dienos simbolį „Didelis širdies gerumas“ perdavė Vilniaus savivaldybės mero pavaduotojui Tomui Gulbinui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių