Dirigento S. Domarko jubiliejus virs švente visam kraštui

  • Teksto dydis:

Žymus dirigentas Stasys Domarkas švenčia 80-ąjį gimtadienį. Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro kolektyvas džiaugiasi ir didžiuojasi Teatro lobiu pripažintu Maestro, o jo talento gerbėjų laukia koncerte „Operetės šventė“, kuris šeštadienį 18 val. vyks Klaipėdos koncertų salėje.

S.Domarkas – ilgametis Klaipėdos ir Kauno valstybinių muzikinių teatrų vadovas, Mažosios Lietuvos simfoninio orkestro įkūrėjas, tarptautinių festivalių sumanytojas, nacionalinių veikalų pastatymų muzikiniuose teatruose iniciatorius ir puoselėtojas.

„Esame dėkingi S.Domarkui už ryškų kultūrinį pėdsaką, įkvepiantį ateities kartas, neišsenkančias kūrybines jėgas ir įtaigų muzikos įprasminimą“, – sakė Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovė Laima Vilimienė.

Teatralizuotame koncerte „Operetės šventė“ dainuos talentingiausi Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro solistai ir kviestiniai atlikėjai: Aurelija Dovydaitienė, Jadvyga Grikšienė, Beata Ignatavičiūtė, Rasa Ulteravičiūtė-Kazlauskienė, Dalia Kužmarskytė, Rosana Štemanetian, Raminta Vaicekauskaitė, Valdas Kazlauskas, Artūras Kozlovskis, Kęstutis Nevulis, Deividas Norvilas, Virginijus Pupšys, Aurimas Raulinavičius, Stanislovas Rezgevičius, Mindaugas Rojus, Viačeslavas Tarasovas, Vilius Trakys, Vytautas Virganavičius, Steponas Zonys. Prie jų prisidės Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro choras, šoks Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro baletas, gros Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro simfoninis orkestras, diriguos S.Domarkas.

„Gyvenimas – ne muzika. Labai sunku jį įvertinti. Draugais vadinu absoliučiai visus sutiktus kūrybinės veiklos bendraminčius. Visi man vienodai brangūs, formavo mane kaip asmenybę. Jie suteikė džiaugsmo, kartais ir rūpesčių... Kai mintyse peržiūriu savo gyvenimo retrospektyvą – visur tik žmonės. Ir aš labai dėkingas šiems savo gyvenimo pakeleiviams“, – teigė visoje šalyje garsus dirigentas S.Domarkas.

Tiek jo, tiek koncerto žiūrovų laukia Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro administracijos rengiamas siurprizas. Koks jis – sužinos visi, balandžio 27-ąją apsilankę „Operetės šventėje“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

....,

...., portretas
Ar sovietinis dėdulė dar geria kibirais ar stakanais?nomenklatūrinis monstras amžinas ir pavojingas.Lietuvos gėda,balerinų siaubas.

Jo

Jo portretas
Nu kas per briedas metai iš metų: Domarkas ĮKŪRĖ Mažosios Lietuvos simfą!!! Tiesiog darbine tvarka, už tuos pačius atlyginimus su Muzikinio teatro orkestru surengė keletą simfoninės muzikos koncertų, panaudodamas sau pavaldžią Teatro infrastruktūrą ir resursus. Tas "įkūrimas" prasidėjo ir pasibaigė abejotinos vertės užrašu ant Muzikinio teatro afišų. Faktiškai tiesiog dirbo visi savo darbą ir tiek. Tik jau tos šlovės labai norisi :) Gal tai ir ne didelė nuodėmė, tačiau nereiktų klaidinti kiek mažiau nutuokiančius. Geriau vadinti daiktus savo tikraisiais vardais.

Linas

Linas portretas
Puiku!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių