Daininga „Klaipėdos muzikos pavasario“ pabaiga

  • Teksto dydis:

Netikėtai vasarišku festivaliu tapęs „Klaipėdos muzikos pavasaris“ bus uždarytas dainuojant. Su Modesto Pitrėno vadovaujamu ir šįkart Modesto Barkausko diriguojamu Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru (LNSO) koncertuos operos solistai – Aistė Pilibavičiūtė (sopranas) ir Liudas Mikalauskas (bosas).

Spalvingoje programoje „Romantiškos muzikos galia“ liepos 26 d. 18 val. Klaipėdos koncertų salėje skambės įvairių epochų autorių kūriniai – nuo W.A.Mozarto iki G.Kuprevičiaus.

Operos solistės A.Pilibavičiūtės kelionė į savo profesiją prasidėjo neįprastai – dainininkė teigė, kad anksčiau jai net juokinga būdavo stebėti, kaip dainuoja operos solistai. Dabar, be įvairių koncertinių programų, solistę dažnai galima matyti Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) scenoje. Jos vaidmenų sąraše – patys įvairiausi personažai – nuo karikatūriškos Ponios Ben R.Šerkšnytės operoje vaikams „Penki Merės stebuklai“ iki jautriosios tragiško likimo Džuljetos V.Bellini operoje „Kapulečiai ir Montekiai“. A.Pilibavičiūtė pernai buvo įvertinta LNOBT metų solistės apdovanojimu, o jos scenos partneris šioje programoje L.Mikalauskas šį garbingą įvertinimą pelnė šiemet.

Vienas žymiausių lietuvių bosų L.Mikalauskas savo išskirtiniu balso tembru ir artistiškumu nuolat pelno dideles klausytojų simpatijas tiek svarbiausiose šalies ir užsienio scenose, tiek nedideliuose miesteliuose. Jis jau yra laimėjęs net 12 tarptautinių dainininkų konkursų didžiuosius prizus ir pirmąsias vietas. Abu koncerto solistai dažnai susitinka LNOBT scenoje, kurioje jiems ne kartą teko vaidinti vyrą ir žmoną arba tėvą ir dukrą.

Dirigentas M.Barkauskas G.Fitelbergo dirigentų konkurse Lenkijoje laimėjo Bronzinę batutą ir piniginę premiją, o 2016 m. buvo pripažintas geriausiu Lietuvos jaunuoju menininku ir apdovanotas Auksiniu scenos kryžiumi. M.Barkauskas rengia programas su savo vadovaujamu Šv. Kristoforo kameriniu orkestru, diriguoja spektakliams LNOBT, koncertuoja su LNSO, Klaipėdos kameriniu ir kitais orkestrais.

LNSO – vienas prestižiškiausių Lietuvos muzikos kolektyvų, kurio interpretacinį braižą daug metų formavo dabartinis orkestro garbės dirigentas Juozas Domarkas. Orkestras kasmet surengia maždaug 50 koncertų Lietuvoje, dažnai gastroliuoja užsienyje. Jam yra dirigavę istorinės asmenybės ir pasaulinio garso batutos meistrai, o LNSO sukauptame repertuare – tiek praėjusių epochų oratorinio bei simfoninio žanro kūriniai, tiek moderni šiuolaikinė muzika, kurios kontekste išsiskiria solidžios lietuvių kompozitorių partitūros.

Koncerto pradžioje klausytojai pasiners į romantišką M.K.Čiurlionio simfoninės poemos „Miške“ pasaulį, svajos aplankyti Vilnių su pagrindine B.Dvariono operos „Dalia“ veikėja ir garbins meilę kartu su G.Kuprevičiaus operos „Karalienė Bona“ personažais. Antrojoje koncerto dalyje publikai atsivers romantiški W.A.Mozarto, Ch.Gounod, G.Donizetti ir G.Gershwino operų puslapiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių