„Žalgiriui“ reikalingi pajėgūs varžovai

Kazanėje surengtoje Rusijos studentų krepšinio asociacijos (RSKA) „Žvaigždžių dienoje“ dalyvavęs Kauno „Žalgirio“ klubo savininkas Vladimiras Romanovas sulaukė klausimų ir apie kauniečių komandos ateities planus.

"Į šį renginį patekau atsitiktinai – skridau per Maskvą ir sulaukiau šventės organizatorių kvietimo atvykti į Kazanę. Neatsisakiau. Su šiuo miestu mane sieja nepakartojami vaikystės prisiminimai: medinė mokykla su plytų krosnimi, dvi klasės viename kambaryje, gražus ežeras, į kurį vasarą su draugais lėkdavome maudytis, labai gardus medus, kvepėjęs to krašto žydinčiais laukais ir sodais.

Po Antrojo pasaulinio karo Kazanėje mano tėvas baigė tankų akademiją, o aš mokykloje mokiausi penketais. Mama nedirbo, mane prižiūrėjo, todėl kai kurie bendraamžiai mane erzino ir vadino motinos sūneliu. Jau tada supratau, kad pavojinga būti pirmam. Tai ir dabar pasitvirtina mano gyvenime", – dalijosi prisiminimais V.Romanovas.

Tarp RSKA „Žvaigždžių dienos“ svečių buvo Rusijos vicepremjeras Dmitrijus Rogozinas, Tatarstano prezidentas Rustamas Minnichanovas, Rusijos teisingumo ministras Aleksandras Konovalovas, „Uniks“ klubo prezidentas Jevgenijus Bogačiovas, VTB Vieningosios krepšinio lygos vadovai, verslininkai, krepšinio veteranai.

Sporto mecenato Michailo Prochorovo kvietimu Kazanėje viešėjo ir septyniskart NBA čempionas Robertas Horry's. Jis išmetė ginčo kamuolį per „Rytų“ ir „Vakarų“ rinktinių rungtynes.

Draugišką mačą žaidė ir svečių komandos. V.Romanovas atstovavo „Vakarams“, šioje ekipoje rungtyniavo ir D.Rogozinas, buvę Rusijos nacionalinės rinktinės krepšininkai Andrejus Fetisovas ir Igoris Kudelinas. Pergalę 31:30 iškovojo „Rytų“ rinktinė su T.Horry'iu ir Rusijos krepšinio legenda Sergejumi Belovu.

„Sulaukiau klausimų, kur ateinantį sezoną žais “Žalgiris„. Suprantama, tai ne nuo manęs priklauso, o kaip susitars VTB Vieningosios lygos ir Eurolygos vadovai. VTB lygos turnyras “Žalgiriui„ labai naudingas ir konkurencingas, nes jame žaidžia daug pajėgių komandų, o istoriniai mačai su Maskvos CSKA klubu – krepšinio viršūnė, kaip ir anksčiau, taip ir dabar sutraukianti minias žiūrovų Kaune ir Maskvoje, kur “Žalgiris„ irgi turi daug gerbėjų. Kodėl mes turėtume atsisakyti šių varžybų, jei yra precedentas – Adrijos krepšinio lyga, kurioje žaidžia pajėgiausi to regiono krepšinio klubai? – svarstė V.Romanovas. – Tokių pajėgių varžovų mums stinga mūsų šalies čempionate. Tačiau kalbos, kad ateinantį sezoną nedalyvausime Lietuvos krepšinio lygos čempionate – tai tik žmonių, norinčių įkąsti “Žalgiriui„ ir suerzinti jo fanus, fantazija.“


Šiame straipsnyje: Vladimiras RomanovasŽalgiris

NAUJAUSI KOMENTARAI

klaipeda

klaipeda portretas
JIS SNEKES SU SABONIU,KAD ATSYSAKYT ZA;GYRIUIJ LKL, NES NERA VARZOVU, O VA VTB MES RUOSEMES NUGALET L.RYTA IR MUMS TAI GERAI SEKASI

mizantropas

mizantropas portretas
Žalgiriui lakstyti padebesiais po visą rusiją yra per didelis krūvis. Jis tas rusiškas komandas gali ir namie priimti, o dabar skraido, skraido, vos tik ant žemės nusileidžia - reikia žaisti. Tai pasityčiojimas. Šitiek varžybų - LKL, VTB, BBL, LKF taurė, Eurolyga. Baikit tas šėliones.O su Žalgiriu viskas gerai, sėkmės visai komandai, ir išvengti traumų. Siūlau nevykti į rusiją ir dėl baisaus teisėjavimo.

Mediniai draugai

Mediniai draugai portretas
Vien Ragozinas ko vertas, atviras imperinis revanšistas, nekenčiantis Lietuvos ir Europos, nesismulkinantis su bjauriausias išsireiškimais LIetuvos atžvilgiu.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių