„Žalgiris“ pasiryžęs trinktelėti durimis

Nors Kauno „Žalgiriui“ paskutinis Eurolygos „Top 16“ mačas nieko nelems, į Pirėjų išvykstanti komanda nestokoja optimizmo skambiai trinktelėti durimis.

Po varginančio savaitgalio ir pergalės (62:57) šalies krepšinio lygoje prieš Vilniaus „Perlo“ krepšininkus Ilias Zouro auklėtiniai sieks revanšo prieš „Olympiakos“ už namuose patirtą nesėkmę 64:71. Graikijos klubui šis mačas taip pat nieko nelems – jie H grupėje jau yra užsitikrinę pirmąją vietą.

Prieš išvyką į Pirėnus žalgiriečių nuotaikas gerokai sujaukė savaitgalį įvykusios peripetijos su arbitrais. Dienraščio žiniomis, „Žalgirio“ klubo atstovai rimtai svarsto galimybę kreiptis į Lietuvos krepšinio federacijos teisėjų asociaciją dėl neobjektyvaus teisėjavimo per paskutines šalies čempionato rungtynes. Nors „Žalgiris“ žaidė su sostinės komanda, šiai dvikovai vadovavo trys vilniečiai Tomas Langvinis, Mindaugas Večerskis bei Rimantas Bielinis. Po rungtynių vertindami matytą vaizdą aikštėje pečiais gūžčiojo tiek „Žalgirio“ strategas I.Zouras, tiek komandos sporto direktorius Rimantas Grigas.

„Savaitgalį turėjome labai fiziškai sunkias rungtynes, tačiau smagu, jog laimėjome ir pratęsėme pergalių seriją šalies čempionate. Svarbiausia neprarasti ritmo ir tęsti savo darbą. Dabar turime užmiršti rungtynes su „Perlu“, pailsėti ir ruoštis ketvirtadienio mačui“, - prieš pirmadienį vykusiątreniruotę kalbėjo „Žalgirio“ vyriausiasis treneris I.Zouras.

- Paskutinių rungtynių rezultatas turnyro lentelėje jokios įtakos nepadarys. Ar nestigs krepšininkams motyvacijos?

- Kiekvienose rungtynėse mes stengiamės kovoti iš visų jėgų. Vyksime į Graikiją, kad parodytume, jog esame verti vietos šiame etape. Nors ir pralaimėjome kelias rungtynes ir neturime šansų žengti toliau, tačiau kovosime dėl garbės. „Olympiakos“ – labai gera komanda, kuri pastaruoju metu žaidė pergalingai. Žaisti Graikijoje tikrai nebus lengva, tačiau kausimės negailėdami savęs.

- Ar tai, kad rungtynės vyks jūsų tėvynėje, pridės papildomos motyvacijos?

- Negalvoju apie tai. Mano motyvacija prieš kiekvienas rungtynes yra ta pati – reikia laimėti. Esame stipri komanda ir šiose rungtynėse stengsimės tai įrodyti.

- Galbūt planuojate susitikti su savo artimaisiais ar draugais?

- Visuomet, kai sugrįžti į namus tu nori susitikti su pažįstamais. Tikiuosi po rungtynių pavyks susimatyti su keletu artimų draugų.

Tomas Delininkaitis

„Esame nusiteikę kovingai. Kaip ir prieš kiekvienas rungtynes sunkiai dirbam, analizuojame savo klaidas ir stengiamės jų nekartoti. Paskutinis pralaimėjimas Valensijos „Power Electronics“ ekipai atmosferos komandoje nesugadino, tačiau gaila, kad nepavyko laimėti. Kaip bebūtų, „Olympiakos“ įveikė Stambulo „Fenerbahce Ulker“ ir net mūsų pergalė nebūtų padėjusi praibrauti tarp aštuonių geriausiųjų. Skrisime į Pirėjų, kad užbaigtume „Top 16“ etapą pergale. Iš Eurolygos pasitrauksime, tačiau tuo sezonas nesibaigia. Lieka LKL pirmenybės, VTB Vieninga ir Baltijos lygos. Mūsų tikslai visose šiose varžybose išlieka patys aukščiausi – stengsimės laimėti. Nors rungtynių rezultatas ir nieko nebelems, motyvacijos tikrai netruks. Mums kiekvienas mačas yra labai svarbus. Kiekvienose rungtynėse norime tobulėti, gerinti žaidimą, mažinti klaidų skaičių. Yra nemažai dalykų, kuriuos galėtume pagerinti. Tikiuosi Eurolygos sezoną pabaigti pergale.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

WC

WC portretas
ZALGIRIECIAI NEPUSKITE SILTO ORO I SUBINE. MACIAU TAS RUNGTYNES , JEI NE TEISEJAI BUTU ZALGIRIS GAVES. ROMKA SU PAKALIKU DIREKTORIUMI NEPYKDINKITE TEISEJU ASU, NES GRIGAS JAU ZINO, KAD LIETUVOS TEISEJU ASU NEUZSPAUSIT. MAN PATINKA , KAD LIETUVOS TEISEJAMS nesvarbUI ROMKOS PINIGAI

Edmundas Tulcevičius

Edmundas Tulcevičius portretas
Nusibodo , po kiekvieno pralošto turnyro jie vis žada trankyti duris , durys nekaltos , reikia gerai žaisti.

FANAS ZALGIRIO

FANAS ZALGIRIO portretas
Na, dovydovo su brazusku tikrai romka neuzspaus. geriau jis ju nepykdo, nes bus tik papildomu sunkumu
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių