VMFD „Žalgiris“ pasityčiojo iš „Mažeikių“ komandos

Sostinės "Žalgirio" komanda į po pertraukos atnaujintas A lygos pirmenybes grįžo 6:0 sutrypdama "Mažeikius".

Keturi puolėjo įvarčiai

„Žalgiris“ namuose susitiko su nemažai naujokų savo gretose turinčia „Mažeikių“ ekipa. 34 minutę „Žalgiriui“ pirmąkart pavyko pralaužti varžovų gynybą, kai įkirtęs į baudos aikštelę tiksliai smūgiavo Artūras Jeršovas.

Antrajame kėlinyje sužaidus penkias minutes Vilniaus ekipos puolėjas įmušė dar kartą, o nuo 71 iki 81 minutės „Žalgiris“ pelnė dar keturis įvarčius ir pasiekė pergalę šio sezono rekordiniu rezultatu 6:0. Praėjusiame ture tris kartus “Klaipėdai” įmušęs A.Jeršovas šį kartą pasižymėjo net keturiais įvarčiais, po vieną pridėjo „Žalgirio“ naujokas Nerijus Astrauskas ir senbuvis Igoris Morinas.
 
„Po pertraukos čempionate sunkiai įsivažiavome, tačiau antrajame kėlinyje palaužėme varžovus. Tokią pergalę lėmė tai, kad labai gerai realizavome progas. Dėl ko po rungtynių buvau piktas? Be reikalo užsidirbome geltoną kortelę rungtynių pabaigoje. Čempionatas ilgas, jei bus diskvalifikacijų, galime pritrūkti žaidėjų“, - po rungtynių teigė nugalėtojų treneris Igoris Pankratjevas.

„Mažeikių“ treneris Nerijus Gudaitis buvo nustebęs, kad neblogai pirmąjį kėlinį žaidę jo auklėtiniai palūžo antrajame kėlinyje: „Sunku iš karto pasakyti priežastis. Galbūt po tokių rungtynių „kris“ ir mano galva, tačiau jei ne – dirbsiu toliau. Vis tik pralaimėjome ne bet kam, o „Žalgiriui“, kuris jau turi 33 taškus. Turime penkis naujus žaidėjus, komandai susižaisti dar reiks laiko. Bet buvo ir teigiamų dalykų. Manau, kad po pirmo kėlinio visi tikėjosi kovos iki pabaigos. Deja, komandos gynyba po pertraukos subyrėjo.“

Kiekybinė persvara laimėti nepadėjo

Dviejų Vakarų Lietuvos komandų - “Bangos” ir “Klaipėdos” - dvikova vyko Gargžduose. Prie uostamiesčio klubo vairo šiame mače debiutavo naujasis strategas Rimantas Skersys.

Nesužaidus nė pusę kėlinio “Klaipėdos” treneriui teko pergrupuoti jėgas – geltona kortele nubaustas Anatolijus Anisimenko už teisėjo įžeidimą buvo netrukus pašalintas iš aikštės. Tačiau įgiję kiekybinę persvarą “Bangos” futbolininkai nesugebėjo tiksliai užbaigti atakų, o bent du kartus svečius iš Klaipėdos gelbėjo vartininkas Liudvikas Valius.

Įpusėjus antrajam kėliniui “Klaipėda” netikėtai išsiveržė į priekį – pabėgęs nuo gynėjų pasižymėjo Lietuvos jaunimo rinktinės puolėjas Deividas Lukošius. Vėliau jis nepasinaudojo proga padidinti savo komandos persvarą, ir likus trims minutėms „Banga“ išplėšė lygiąsias. Po Valerijaus Mižigurskio smūgio vartininko atremtą kamuolį į „Klaipėdos“ vartus nukreipė gynėjas Mantas Gudauskas – 1:1.

Sekmadienį nuo 18 valandos 10 minučių Šiauliuose žais „Šiauliai“ ir Marijampolės „Sūduva“, o nuo 19 valandos Panevėžyje susitiks “Ekranas” ir Kauno “Atletas”. Pirmąsias rungtynes tiesiogiai transliuos “Lietuvos Ryto” televizija.

Rungtynių statistika

"Banga" (Gargždai) – "Klaipėda" (Klaipėda) 1:1 (0:0). Teisėjas: S.Slyva (Kaunas), 600 žiūrovų. Įvarčiai: 87 min. M.Gudauskas ("Banga"); 58 min. D.Lukošius ("Klaipėda").

Įspėjimai: 9 min. D.Gordej, 45+1 A.Staponka, 49 min. G.Gailius, 74 min. M.Gudauskas ("Banga"); 22 min. A.Anisimenko, 90+2 min. O.Abromavičius ("Klaipėda").

Pašalinimai: 22 min. A.Anisimenko ("Klaipėda").

VMFD "Žalgiris" (Vilnius) - "Mažeikiai" (Mažeikiai) 6:0 (1:0). Teisėjas: A.Kancleris (Klaipėda), 550 žiūrovų. Įvarčiai: 34, 50, 76, 79 min. A.Jeršovas, 71 min. N.Astrauskas, 81 min. I.Morinas ("Žalgiris").

Įspėjimai: 61 min. T.Sirevičius, 90+1 min. E.Vaitkūnas ("Žalgiris"); 54 min. T.Kizevičius ("Mažeikiai").


Šiame straipsnyje: A lygaVilniaus Žalgiris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių