„Vėtrai“ namuose nepavyko pasipriešinti „Fulham“

Rekordinio skaičiaus žiūrovų palaikomai Vilniaus "Vėtrai" namuose nepavyko nustebinti futbolo tėvynės Anglijos atstovo.

Pirmosiose UEFA Europos lygos trečiojo atrankos etapo rungtynėse su Londono "Fulham" vilniečiai pirmajame kėlinyje kovėsi be įvarčių, tačiau prieš pertrauką leido varžovams išsiveržti į priekį, rašo futbolas.lt.

"Vėtros" viltis atsitiesti sužlugdė antrojo kėlinio viduryje teisėjo paskirtas ir svečių iš Anglijos 11 metrų baudinys, o rungtynių pabaigoje "Fulham" įtvirtino savo pergalę trečiuoju tiksliu smūgiu.

Komandos dar kartą susitiks po savaitės, rugpjūčio 6 dieną Londono "Craven Cottage".

Vilniaus "Vėtros" stadionas, 6000 žiūrovų (neof.)
Teisėjas - Fritz Stuchlik (Austrija)
Vilniaus "Vėtra" 0 - 3 Londono "Fulham"
45' [0 - 1] Bobby Zamora
57' [0 - 2] Danny Murphy (11 m.)
85' [0 - 3] Seol Ki-Hyeon

"Vėtra": Valinčius; G.Paulauskas, A.Jankauskas, Kijanskas, Borovskij; Mašitšev, Ražanauskas, Ngapounou (46' Stanaitis), Vėževičius; E.Grigaitis, N.Vasiliauskas (58' Moroz)

"Fulham": Schwarzer; Konchesky, Hangeland, Hughes, Pantsil; Dempsey (81' Ki-Hyeon), Murphy (87' B.Riise), Baird, Gera; Zamora, Johnson (69' Nevland)

Dar pusantros valandos iki rungtynių pradėjęs pilnėti "Vėtros" stadionas prieš susitikimo pradžią buvo visiškai užpildytas. Sėdimų vietų futbolo mėgėjai tiesiog stovėjo stadiono teritorijoje arba sėdėjo ant žolės ar kur papuolė. Nepatvirtintais duomenimis dvikovą stebėjo beveik 6 tūkstančiai žiūrovų - tai yra kiek daugiau nei yra sėdimų vietų. Tiek Vilniaus "Vėtros" stadione dar nėra buvę apskritai, o paskutinį kartą sostinėje buvo 1994 metais Vilniaus "Žalgirio" rungtynėse su Roterdamo "Feyenoord".

Savo komandą palaikė ir š Anglijos atvykę keli šimtai "Fulham" aistruolių. Jie nė iš tolo nepriminė Varšuvos "Legia" chuliganų ir problemų tvarkai nesukėlė. Jokių rimtesnių incidentų neužfiksuota, tad žiūrovai galėjo mėgautis atmosfera bei rungtynėmis.

Šis "Vėtros" ir "Fulham" susitikimas buvo savotiškai jubiliejinis - 100-ąjį kartą Lietuvos komandos susitiko su varžovu atkrintamųjų varžybų dvikovoje išbandyti jėgas per du mačus.

Savo įprastose startinėse sudėtyse komandos atliko po vieną keitimą. Lyginant su rungtynėmis prieš Helsinkio HJK, "Vėtros" sudėtyje  žaidė traumą išsigydęs Evaldas Grigaitis, o Mindaugo Grigalevičiaus nebuvo net ant atsarginių suolo. "Fulham" ekipoje dėl vaiko gimimo likusį saugą Dicksoną Etuhu aikštės viduryje pakeitė Chrisas Bairdas.

Jau ketvirtąją rungtynių minutę "Vėtra" turėjo bene geriausią savo šansą rungtynėse. Po kampinio Gediminas Paulauskas smūgiavo galva ir vartininkui Marcui Schwarzeriui pavyko šiaip ne taip atmušti kamuolį. Šis riedėjo šalia vartų linijos, kol prie jo pirmieji suskubo "Fulham" gynėjai ir likvidavo pavojų.

Jau kitoje atakoje "Fulham" turėjo savo šansą - Andrew Johnsonas baudos aikštelės krašte atsidūrė laisvas, tačiau nesugebėjo pergudrauti "Vėtros" vartininko Povilo Valinčiaus, kuriam netrukus į pagalbą atskubėjo gynėjai. 9 minutę po baudos smūgio svečių aukštaūgio Brede Hengelando galva muštas kamuolys praskriejo šalia "Vėtros" vartų virpsto.

Rungtynių pradžioje šeimininkai pernelyg nenusileido varžovams ir į jų atakas atsakydavo savo išpuoliais. Tačiau abi komandos daugiausiai apsikeisdavo netiksliais smūgiais, tik kartą Zoltano Gera spirtą kamuolį teko atmušti vartininkui P.Valinčiui. 25 minutę prie "Vėtros" vartų rimtas pavojus kilo, bet laimei po Danny Murphy perdavimo baudos aikštelėje Robertas Zamora, geriau žinomas kaip "Bobby" Zamora, vienu lietimu smūgiavo netiksliai ir tiesiai į P.Valinčių.

Antroje kėlinio pusėje "Fulham" po truputį pradėjo demonstruoti savo pajėgumą, o "Vėtrai" nesisekė kontratakuoti. Labai pavojingas buvo Z.Gera perdavimas iš dešiniojo krašto, o amerikietis Clintas Dempsey smūgiu iš baudos aikštelės prieigų pasiuntė kamuolį visai šalia vartų. 41 minutę anglai vėl buvo arti tikslo - A.Johnsonas baudos aikštelėje atmetė kamuolį arčiau vartų, kur Z.Gera smūgiavo greta virpsto.

Deja, prieš pat pertrauką "Vėtrai" nebepavyko apsiginti ir nebepadėjo fortūna. Po dar vieno puikaus D.Murphy perdavimo gynėjai nebespėjo prie R.Zamora ir šis iš maždaug 16 metrų tiksliai pasiuntė kamuolį į vartų kampą.

Antrajame kėlinyje "Vėtros" treneris Virginijus Liubšys vietoje B.Ngapounou į vidurio saugo poziciją išleido Marių Stanaitį, tačiau vilniečiams nesisekė grasinti varžovų vartams.

57 minutę "Vėtros" viltis palaidojo rungtynių arbitro netikėtas sprendimas skirti 11 metrų baudinį. Vilniaus ekipos kapitonas Algis Jankauskas šiek tiek prilaikė R.Zamorą baudos aikštelėje ir arbitras iš Austrijos Fritzas Stuchlikas nusprendė, jog tai verta baudinio. Prie žymos stojęs svečių kapitonas D.Murphy smūgiu į vartų kampą nepaliko šansų vartininkui P.Valinčiui, kuris buvo atspėjęs varžovo spyrio kryptį.

Netrukus "Fulham" dar kartą atakavo "Vėtros" vartus, kai po baudos smūgio kamuolys atšoko Z.Gera, bet šio spirtą kamuolį atmušė P.Valinčius. Šeimininkai atsakė dviem netiksliais T.Ražanausko smūgiais. Antrasis bandymas buvo arčiau tikslo ir atliktas iš 20 metrų po gražios "Vėtros" kombinacijos, tačiau kamuolys prašvilpė šalia viršutinio vartų kampo.

Mačo pabaigoje "Vėtros" jėgos vis labiau seko ir "Fulham" grasino įmušti trečiąjį kartą. Tai Anglijos komandai pavyko likus penkioms minutėmis iki mačo pabaigos. Po keitimo aikštėje pasirodęs korėjietis Seol Ki-Hyeonas baudos aikštelėje suklaidino Valdemarą Borovskį ir iš 14 metrų pasiuntė kamuolį į vartus.

Paskutinėmis minutėmis svečiai dar turėjo pora galimybių įmušti, tačiau dėl to per daug nusivilti negalėjo - "Fulham" ir taip iškovojo pergalę išvykoje nemažu skirtumu. "Vėtra" savo šansais nepasinaudojo, tačiau už pastangas po rungtynių sulaukė padėkos iš tų žiūrovų, kurie pasiliko stadione iki pat galutinio teisėjo švilpuko.

Vilniaus klubas prarado realias galimybes patekti į kitą UEFA Europos lygos etapą, tačiau kitą ketvirtadienį Anglijos sostinėje Londone dar sužais su "Fulham" dėl garbės.

Pirmieji du įvarčiai:

 

 


Šiame straipsnyje: vilniaus vėtra

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių