„Vėtra“ nenusipurto skolų

Nors A lygos vicečempionas "Vėtros" futbolo klubas žadėjo atsiskaityti su žaidėjais per lapkritį, komanda iki šiol laukia dalies atlyginimų.

Didėja ar mažėja?

Vilniaus "Vėtros" futbolininkai lapkričio pradžioje atostogų išsiskirstė ne pačios geriausios nuotaikos – komanda sezono finiše liko per plauką nuo čempionų titulo, o klubas daugumai žaidėjų vėlavo išmokėti kelių mėnesių atlyginimus.

"Vėtros" prezidentas Romas Stašauskas tuomet tvirtino, kad klubas laukia lapkritį kasą esą pasieksiančių įplaukų ir per mėnesį likviduos savo skolas.

Vis dėlto "Vėtros" vyriausiasis treneris Virginijus Liubšys patikino, kad situacija iki šiol iš esmės nepasikeitė: "Skolos tik padidėjo, jokio judėjimo šiuo klausimu nėra. Neišmokėtos vis dar liko gana didelės sumos."

Tuo metu R.Stašauskas aiškino, kad atsiskaitymas su komandos nariais, nors ir vėluoja, bet vyksta: "Žaidėjams dalis (atlyginimų – red. past.) jau pervesta, ir dar laukia. Lėšos ateina dalimis, yra tam tikri laikotarpiai. Nematau čia nieko ypatingo. Stebuklų nereikia laukti."

Terminas – vasarį

Portalo žiniomis, iki mėnesio vėluoja ir klubo futbolo mokykloje dirbančių trenerių atlyginimai.

"Vėtros" prezidentas atsisakė įvardyti konkrečią susidariusių įsiskolinimų sumą motyvuodamas, jog tai – klubo vidinis reikalas.

Laiko likviduoti skolas sostinės ekipa turi iki kitų metų vasario 10 d., kai baigiasi Lietuvos futbolo federacijos Licencijavimo skyriaus nustatytas terminas pateikti praėjusių metų audituotas klubo finansines ataskaitas. Nesuskubus to padaryti, Lietuvos vicečempionai negalėtų pretenduoti į A lygos licenciją.

V.Liubšys norėtų aiškumo

Kol kas neaišku ir tai, su kokiu biudžetu "Vėtra" versis kitą sezoną. Kitų metų komandos finansines gaires ketinama brėžti sausį turinčiame įvykti klubo savininkų ir rėmėjų susirinkime. Pasak R.Stašausko, tik po jo bus pradedama formuoti kito sezono komandos sudėtis bei paaiškės, kas vadovaus futbolininkams nuo atsarginių suolelio.

V.Liubšio kontraktas su "Vėtra" galioja iki sausio 9 d. "Gal ir norėčiau likti, bet turi būti aiškesnė komandos ateitis. Jeigu išsaugotume dabartinę sudėtį, šita jauna komanda turėtų perspektyvą keletui metų į priekį. Tačiau dar niekas neaišku. Žinau keletą talentingų futbolininkų, norinčių prisidėti prie "Vėtros", bet dėl tos nežinios kol kas jokių sprendimų nėra", – kalbėjo treneris.

R.Stašauskas tvirtino V.Liubšio darbą komandoje vertinantis teigiamai, tačiau pabrėžė, kad dėl kitą sezoną "Vėtrai" diriguosiančio trenerio spręs visa klubo valdyba.


Šiame straipsnyje: vilniaus vėtra

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių