T.Mikuckis: „Vėtra“ privalo pasinaudoti istoriniu šansu

Vilniaus "Vėtros" gynėjas Tomas Mikuckis pagaliau išsigydė traumą. 26 metų futbolininkas trečiadienį per A lygos rungtynes su Panevėžio "Ekranu" aikštėje pasirodė po keitimo. T.Mikuckis tvirtina, kad dabar sveikata nesiskundžia, tačiau dar nėra geros sportinės formos.

Gynėjas mano, kad "Vėtra" šį sezoną turi puikius šansus tapti Lietuvos čempione ir jais būtinai pasinaudos, rašo futbolas.lt.

- Per rungtynes su Panevėžio "Ekranu" "Vėtrai" atstovavote po ilgesnės pertraukos. Kiek laiko gydėtės traumą, kas buvo atsitikę?, - paklausėme T.Mikuckio.
- Buvo plyšę sausgyslės prie kirkšnies. Plyšimas nedidelis, tačiau du mėnesius turėjau visiškai nesportuoti.

- Ar ši trauma buvo sunkiausia per visą karjerą?
- Taip, sunkiausia. Per dešimt metų tokios traumos nebuvau patyręs. Pirmą kartą per visą karjerą du mėnesius negalėjau nieko daryti - jokių fizinių pratimų.

- Dabar jaučiatės visiškai pasveikęs?
- Jau viskas gerai, niekuo nesiskundžiu. Tačiau reikia įgyti gerą sportinę formą, nes į aikštę grįžau po netrumpos pertraukos.

- Atidėtas A lygos 14-ojo turo rungtynes su "Ekranu" sužaidėte lygiosiomis. Kaip vertinate šį rezultatą - pelnėte tašką ar praradote du?
- Manau, buvo apylygės rungtynės. Svarbiausia, kad nepralaimėjome ir prieš pagrindinius konkurentus išsaugojome trijų taškų persvarą. Juk iki čempionato pabaigos liko žaisti jau visai nedaug rungtynių.

- "Vėtra" yra A lygos čempionato lyderė. Kas lemia tokį sėkmingą komandos žaidimą?
- Turime puikų trenerį. Tai atsiliepia mūsų rezultatams. Galime pasigirti ir gynėjų grandimi. Ko gero ji A lygoje geriausia. Todėl ir esame lyderiai.

- Žengiate pirmoje vietoje, tačiau vilniečiai į jūsų ekipos rungtynes renkasi labai negausiai. Kodėl nepavyksta pritraukti žiūrovų?
- Ne tik "Vėtrai" nepavyksta pritraukti žiūrovų. Sostinėje žmonės į futbolo rungtynes nesirenka. Gal todėl, kad Vilniuje yra daug kitokių pramogų. Į krepšinio varžybas žiūrovų ateina, o į futbolo - ne. Štai Marijampolėje futbolo aistruolių niekada netrūksta. Mažesniuose Lietuvos miesteliuose žmonės renkasi į stadionus, nes nėra išlepinti įvairių renginių gausos.

- Šiemet "Vėtra" turi puikų šansą pirmą kartą tapti Lietuvos čempione. Sugebėsite juo pasinaudoti?
- Labai stengsimės, tačiau iškovoti aukso medalius nėra taip lengva. Reikia laimėti prieš visus, ir tikslą pasieksime. Istoriniu šansu tiesiog būtina pasinaudoti, nes daugiau tokios galimybės gali ir nepasitaikyti.

- Jau aišku, kad tapsite prizininkais. Kokios spalvos medaliai nuliūdintų?
- Bronzos medaliai tikrai nuliūdintų. Antroji vieta taip pat nenudžiugintų. Mus tenkins tik aukso medaliai, jų atkakliai ir sieksime.

- Kitą sezoną atstovausite "Vėtrai" ar stengsitės pasirašyti sutartį su užsienio klubu?
- Neįsivaizduoju. Visi futbolininkai nori išvykti į užsienį, tačiau tai nėra taip paprasta. Aš šiemet planavau krimsti legionieriaus duoną, bet nepavyko. Todėl dabar geriau nieko nesakysiu, nes suplanuoji vienaip, o išeina kitaip. Įsitikinau, kad futbole planuoti neįmanoma. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių