Tarptautinės regbio rungtynės grįžta į Vilnių

Po trijų metų pertraukos Vilniaus regbio akademija iškovojo teisę Vilniuje surengti metines tarptautines Europos čempionato – Nacijų taurės 2A  diviziono rungtynes Lietuva – Kroatija. Lietuvių ir kroatų regbio rinktinės susikaus š. m. gegužės 5 d., šeštadienį, 14 val. regbio stadione, esančiame Vilniaus Vingio parke.

„Teisė rengti tarptautines regbio varžybas dažniausiai atitektdavo šiauliečiams. Labai smagu, kad pagaliau, po trijų metų pertraukos, tarptautinis regbis grįžta į Vilnių“ – sakė renginį organizuojantis Vilniaus regbio akademijos treneris Vidmantas Valys.

Paskutinįjį kartą, kai Lietuvos rinktinė žaidė sostinėje, komanda siekė rekordinės pergalių serijos. Dėl vėliau iškilusių administracinių nesklandumų, geriausi šalies regbininkai negalėjo laisvai naudotis vieninteliu  Lietuvoje tarptautinius standartus atitinkančiu regbio stadionu. Visi regbio gerbėjai gegužės 5 d. kviečiami nemokamai stebėti varžybų Vingio parko stadione tarp lietuvių ir kroatų rinktinių.

Renginį organizuojančios Vilniaus regbio akademijos treneris Vidmantas Valys taip pat pasakojo, kad lietuvių – kroatų varžybomis viskas neužsibaigs: „Gegužės 5 d. norime paskelbti regbio diena. Tą dieną ne tik susikaus mūsų vyrų ir moterų regbio komandos. Pramogų žadame ir varžybų atėjusiems pasižiūrėti žmonėms. Jau dabar regbio gerbėjus kviečiame registruotis mūsų Facebook socialinio tinklo gerbėjų puslapyje ir  renginio dieną dalyvauti įvairiose rungtyse. Taip pat, renginį vainikuos ne tik garsusis trečiasis regbio kėlinys, bet ir žymių lietuvos atlikėjų koncertas“ –sakė jis.

Primename, kad jau šį šeštadienį, balandžio 28 d., Lietuvos regbio komanda, kaudamasi dėl 2010- 2012 metų Europos tautų taurės 2 A divizione, taip pat bandys įveikti latvius, kurie žais namuose, Rygoje.

Europos tautų taurės 2A diviziono lentelės taisyklės:

Už pergalę skiriami 4 taškai, už lygiąsias – 2, už pralaimėjimą – 0. Papildomas 1 taškas skiriamas už pralaimėjimą mažesniu nei 7 taškų skirtumą arba per rungtynes atlikus 4 ir daugiau kamuolio prispaudimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių