Savimeilė S.Krupeckaitei neleido pralaimėti

Visose Europos dviračių treko sprinto daugiakovės čempionato rungtyse lygių sau varžovių neturėjusi Simona Krupeckaitė pirmenybėse sėmėsi patirtį, galinčią praversti olimpinėse žaidynėse.

Turi trejus čempionės marškinėlius

Vinis, ant kurios netrukus bus pakabinti Europos čempionės marškinėliai, jau įkalta į S.Krupeckaitės namų sieną. Lietuvos dviratininkė iš Europos sprinto daugiakovės čempionato Belgijoje grįžo su aukso medaliu ir geriausiai pirmenybių sportininkei dovanojama lyderės apranga.

„Tai bus tretieji mano čempionės marškinėliai. Galėsiu įdėti į juos rėmelius ir ant sienos pakabinti. Vinis tam jau paruošta“, - demonstruodama savo trofėjus juokėsi 26 metų dviratininkė, Vilniaus oro uoste per vargus į glėbį suėmusi visas jai skirtas gėlių puokštes.

Gente vykusiose pirmenybėse S.Krupeckaitė laimėjo visų keturių rungčių varžybas ir surinko maksimalų taškų skaičių – 60. Lietuvė buvo nepralenkiama 200 m lenktynėse startuojant iš eigos, atkrintamosiose (iliuminatoriaus) lenktynėse, keirino bei sprinto rungtyse. Antrą vietą užėmusi rusė Olga Strelcova nuo S.Krupeckaitės atsiliko 15 tšk., trečia likusi dar viena Rusijos dviratininkė Viktorija Baranova – 17 tšk.

„Turėjau tikslą laimėti kiekvieną rungtį. Savimeilė kitaip neleidžia“, - šypsojosi S.Krupeckaitė.

Sprinto daugiakovės varžybose dalyvavo dešimt sportininkių. Kita Lietuvos atstovė Gintarė Gaivenytė galutinėje įskaitoje užėmė septintą vietą (24 tšk.). Tuo pačiu metu vykusiose ištvermės daugiakovės pirmenybėse lietuvė Svetlana Pauliukaitė tarp septyniolikos dalyvių liko priešpaskutinė (1 tšk.). Nugalėjo Jevgenija Romaniuta iš Rusijos (43 tšk.).

Varžybos kainavo daug jėgų

Pirmenybės Belgijoje truko vos dvi dienas. Šeštadienį sportininkės įveikė tris rungtis, o sekmadienį dalyvavo visą dieną užtrukusiuose sprinto lenktynių važiavimuose. „Čempionatas buvo labai sudėtingas, atidaviau daug jėgų. Varžybos buvo žymiai intensyvesnės nei kitais atvejais. Bet man buvo įdomu ir naudinga dalyvauti“, - kalbėjo pirmą kartą jėgas sprinto daugiakovės varžybose išbandžiusi S.Krupeckaitė.

Utenoje gimusi dviratininkė šį savaitgalį startuos Lietuvos dviračių treko čempionate Panevėžyje, o kitą savaitę vyks į pasaulio taurės etapą Mančesteryje (Didžioji Britanija). Svarbiausias sezono startas S.Krupeckaitės laukia kitų metų kovą Kopenhagoje (Danija), kur vyks pasaulio dviračių treko čempionatas.

Olimpinėse žaidynėse - didesnės galimybės

Startuoti Europos daugiakovės čempionate lietuvius paskatino iš Tarptautinės dviračių sporto federacijos (UCI) atskriejusi žinia, kad 2012 m. Londono olimpinėse žaidynėse gali keistis dviračių treko varžybų programa.

Praėjusiais metais vykusiose Pekino žaidynėse vyrai dalyvavo septynių dviračių treko rungčių varžybose, o moterys – tik trijų. Pasak Lietuvos dviračių treko federacijos generalinio sekretoriaus Antano Taučiaus, nuo 2012 m. norima suvienodinti vyrų ir moterų olimpinių startų skaičių, surengiant po penkias dviračių treko rungtis. Realiausia, kad Londono olimpinę programą papildys moterų keirino ir daugiakovės rungtys.

„Jeigu olimpinė moterų programa išsiplės, bandysiu save naujose rungtyse, nes laimėti olimpinėse žaidynėse, kai yra vien sprinto rungtis, yra labai minimalūs šansai“, - kalbėjo S.Krupeckaitė. Daugiau informacijos dėl olimpinės dviračių treko programos pokyčių turėtų paaiškėti gruodį.

Daugkartinė pasaulio ir Europos čempionatų prizininkė S.Krupeckaitė olimpinėse žaidynėse iki šiol nėra pelniusi apdovanojimų, o lietuvės pasirodymas pernai Pekine nepateisino lūkesčių. Sprinto rungties įskaitoje S.Krupeckaitė liko aštunta.


Šiame straipsnyje: Krupeckaitėdviračių sportas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių